Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 653

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    No ja takiego wyczucia nie posiadam, a co za tym idzie -- musze korzystac z logiki. Zawsze to lepiej milo sie rozczarowac.
    wiesz, jako mały chłopak, sprzedawałem pomidory na placu i musiałem na bieżąco dostosowywać ofertę cenową do zmieniających się warunków-więc może stąd moja przewaga ?
    POZDRAWIAM I ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO DOBREGO NA ŚWIĘTA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    wiesz, jako mały chłopak, sprzedawałem pomidory na placu i musiałem na bieżąco dostosowywać ofertę cenową do zmieniających się warunków-więc może stąd moja przewaga ?
    O przewadze moglibysmy mowic, gdybysmy sie zalozyli co do ceny na miesiac przed pojawieniem sie 24-70 w sklepach. Teraz juz po fakcie i raczej ciezko powiedziec jak wtedy szacowales jego cene...
    Rowniez Wesolych Swiat zycze.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Test na PhotoZone nie do końca jest miarodajny. Ten obiektyw trzeba testować na D3 (lub F6).
    Dla DX moim zdaniem bardzo niepraktyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RBT Zobacz posta
    Dla DX moim zdaniem bardzo niepraktyczny.
    dlaczego? Miałem (i mam nadal ) "analogowego" 35-105, zakres jest bardzo fajny.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

podłącze się dla mnie zakres na dx jest bardzo przyjemny - dobry do reporteki ulicznej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    dlaczego? Miałem (i mam nadal ) "analogowego" 35-105, zakres jest bardzo fajny.
    35-105 jest faktyczne fajny, ale to już zupełnie inny obiektyw. Ja rozpatruję 24-70 w kategorii podstawowego zooma, i gdybym jeszcze pracował na F5 lub D3 to bym go sobie sprawił. Ale dla DX nie. Będzie zbyt często za wąski, także do reporterki ulicznej.

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

...
    Ja rozpatruję 24-70 w kategorii podstawowego zooma, i gdybym jeszcze pracował na F5 lub D3 to bym go sobie sprawił. Ale dla DX nie. Będzie zbyt często za wąski, także do reporterki ulicznej.
    A ja go rozpatruję jako podstawowego zooma do F3 i DX. A raczej rozpatrzyłem...
    Dla mnie sprawdza się znakomicie w obu formatach, także do reporterki ulicznej.

Pozdrawiam

Domyślnie

Vadim, a jak w F3 będziesz manewrował przysłoną zooma 24-70 G ?
    ja mam podobne kłopoty z uzyciem niektórych szkieł w F801 (np 70-200VR)
    35-105 jest faktyczne fajny, ale to już zupełnie inny obiektyw. Ja rozpatruję 24-70 w kategorii podstawowego zooma, i gdybym jeszcze pracował na F5 lub D3 to bym go sobie sprawił. Ale dla DX nie. Będzie zbyt często za wąski, także do reporterki ulicznej.
    to standartowy zoom. Oczywiśce najpepiej jakby był trochę szerszy - tak od 18 mm i dłuższy - tak ze 135 mm i oczywiście ze światłem 2,8. Ale tak to tylko w erze.
    35 mm na FF obejmował tyle samo, co te 24 mm na DX. Tym co nie wystarcza kupują szersze. Jak sie chce wszystko załatwic jednym szkłem to polecam 18-200, ale on nie będzie chyba nigdy miał światła 2,8 i to na FF.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 30-12-2007 o 14:36
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

...
    Nie będę, jedyne, co mnie interesuje, to ew. kadrowanie czyli zoomowanie
    Ot, taki mały survival z niespodziankami, ale przy tej ostrości na pełnej dziurze może być tylko ciekawie...

Pozdrawiam

Domyślnie

to standartowy zoom. Oczywiśce najpepiej jakby był trochę szerszy - tak od 18 mm i dłuższy - tak ze 135 mm i oczywiście ze światłem 2,8. Ale tak to tylko w erze.
    35 mm na FF obejmował tyle samo, co te 24 mm na DX. Tym co nie wystarcza kupują szersze. Jak sie chce wszystko załatwic jednym szkłem to polecam 18-200, ale on nie będzie chyba nigdy miał światła 2,8 i to na FF.
    Nie chcę jak piszesz załatwić jednym, moim podstawowym zestawem dla DX jest: 10-20, 17-55 oraz 70-200. Czasami byłby dobry 50-150, ale nie mam i chyba nie będę kupował.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów