Szukaj
Pozdrawiam Artur Moja galeria
Kędzior zlewa mi się deczko z tłem...
Pozdrawiam
Maja
Tak, troszke się zlewai moim zdaniem minimalnie o okruszek, kropelke.. za mocne wy-ostrzenie: na cieniutkich włoskach widać "schodki", jesli wiesz o czym pisze
Ciekawe czy na zdjęciu papierowym będzie taki efekt-chyba nie.
Ale zdjęcie ładne i może sie podobać.
pozdrawiam
Dzieki za zwócenie uwagi . Wziąłem sobie to do serca i poszedłem dziś sprawdzić to foto na kilku monitorach .Oglądałem je na tanim lcd w pracy , crt z dosc jeszcze dobra lampa ( 3 letni) i oczywiscie na swojej nówce opartej o matryce pva i na zadnym z nich nie zauwazyłem "schodków".Te schodki owszem kojarzę , ale z innej branży nazywało to się bodaj brakiem obsługi anty aliasing'u .Efekt przeostrzenia bardziej kojarzy mi się z białym paskiem na konturach . I takie cos znam i nieraz widziałem , ale na tym foto nie mogę sie tego dopatrzeć.
Ponizej wklejam link do tej samej fotki w większym rozmiarze , bedziesz mógł dokładniej się jej przyjrzeć .Oczywiście do niczego nie zmuszam ,ani tez nie namawiam.
http://bullter.deviantart.com/art/1-...losum-72618498
ps.apropos od paru miesiecy na tym forum zamieszczam fotki wyostrzane po zmiejszeniu na tej samej nastawie (jesli wiesz o czym pisze).Dziwne ze dopiero teraz zauważyłes tą anomalie z wyostrzaniem i "kolorowaniem"
.
Zbliżają się święta
Wesołych i pogodnych świąt
Zaczne od konca. Nie pisałem nic o kolorowaniu, a anomalię, jak raczyłeś określić moc wyostrzania, u mnie jest widoczna i może to być efektem braku obslugi aliasingu przez karte graficzną(?) http://pl.wikipedia.org/wiki/Aliasin...komputerowa%29 a u Ciebie nie-zauważalna, ponieważ masz tą funkcje włączonąByla to jednak drobna uwaga(dotycząca wyostrzanie) i nie zmienia to faktu, że zdjęcie mi się dalej podoba... że dopiero teraz..hmm "lepiej późno niż wcale powiedział żyd spóźniając się na pociąg"
W niektórych Twoich pracach bylo to widoczne, w innych nie.
Zdrowych i Wesołych Świąt oraz następnych wielu udanych zdjęc życzę Tobie i wszystkim forumowiczom
*na podanym linku jest ten sam efekt
pozdrawiam
Artur,daj jakieś kędziorkowate jeszcze......
Pzdr
Andrzej
Pozdrawiam
Andrzej.
Andrzej obiecuje ze będą nowe foty ,mam tylko 2 ,tyle pstryknalem przy jej przeprowadzce z pudelka do ladnego terra . Zdecydowałem się jedno z nich tu pokazać .Drugie nie spełnia moich kryterii więc lezy w głebokiej szufladzie ,ale bardzo się sprzydało pomogło ono na zidentyfikowanie panny.Nie mam w domu kędziorka ...mam Lasiodora parahybane,jednego z najwiekszych ptaszorów na świecie . Na razie modelke musze doprowadzic do porządku . Dostałem Ją w strasznym stanie , wyczesana cała d..a .Musiała duzo stresu przechodzić zanim trafiła do mnie .
Troszke sie tłem zlewa, moze na samym białym tle byłoby ciekawie?
Put some fun between your legs
-ride a horse
Ehhh ptaszniki... niestety z moimi musialem sie rozstac przy przeprowadzce w polowie roku
Teraz mysle zeby znowu kilkoma sie zaopiekowacTyle ze takich jak mialem juz nie kupie....
Heteroscodra Maculata np.Mam kilka zdjec ale nie pokaze :P
A zeby bylo na temat to spoko zdjecie![]()
Skontaktuj się z nami