Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Fuji S3pro wizjer

Witam,

Jest kilka wątków nt. tej puszki, nawet pada tam stwierdzenie że wizjer nie grzeszy wielkością, ale taka odpowiedź mi trochę nie wystarcza.
    Potrzebuję cyfrówki do niewielkich packshotów i pomyślałem właśnie o S3, ale boję się trochę tego wizjera. Miałem okazję pobawić się trochę nikonem d70 (chyba s), no i zdecydowanie taki wizjer odpada - za mały, zupełnie nie umiem ręcznie nim ostrzyć (ślepy jestem i tyle . W D80 jest już ok, no a jak to wygląda w S3? mógłby ktoś to do czegoś porównać. Można gdzieś pomacać tą puszkę w Warszawie?

Przy okazji, czy w S5 jest większy wizjer?

Domyślnie

No cóż wizjer w S3 jest bliższy temu w D70 ,zaś w S5 to już prawdziwe okno
    Ale i tak do każdego można sie przyzwyczaić...Mnie sie udało...

Domyślnie

mogę powtórzyć za kolegą hondac, w s3 trochę ciężko ostrzyć ręcznie, w s5 wizjer chyba identyczny jak w d200, czyli nieźle
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hondac Zobacz posta
    No cóż wizjer w S3 jest bliższy temu w D70 ,zaś w S5 to już prawdziwe okno
    Ale i tak do każdego można sie przyzwyczaić...Mnie sie udało...
    Wizjer w S3 pro jest wyraźnie większy niz w D70 - jest podobny do wizjera z D100. W S5 pro jest mniej wiecej w takim samym stopniu większy od S3 pro - jest taki sam jak w D200 i D80.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi, będę teraz szukał kogoś z s3 żeby sprawdzić to samemu, ale jednocześnie prześpię się z myślą o dołożeniu do S5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hondac Zobacz posta
    zaś w S5 to już prawdziwe okno
    Co ty wiesz o oknach.

Okna to juz byly kiedys, a teraz stare dobre okna sa znowu osmym cudem swiata.

Ja tam spogladam sobie w wizjer mojego taniego, starego f-501 i dziwie sie zachwytom, jakiez to rewelacyjne wizjery sa w nowych lustrzankach. Np. D80 przed ponad rokiem. Cud.

Ale to juz bylo...

A teraz dostajemy sprzedane na nowo, w atmosferze cudu technologicznego i przy belkocie marketingowym.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Witam, niestety nie moge napisac nowego posta w innej kategorii ale mam male pytanko - mam na sprzedaz Fuji S2 oraz Fuji S3, same puszki lub z obiektywami przykreconymi do nich, jest 50mm 1,8 i 18-50 sigma 2,8. Ile to moze byc warte? aparaty uzywane sa do robienia tzw glowek a w tej chwili leza juz na polce nieuzywane. S2 juz ponad rok odpoczywa. Jesli ktos moze mi pomoc bede wdzieczny bo ofert na allegro malo na ten sprzet.

Domyślnie

Ja mam s2pro i jakoś nie narzekam a zazwyczaj zdjęcia robie w okularach do wszystkiego można się przyzwyczaić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hal Zobacz posta
    Ja mam s2pro i jakoś nie narzekam a zazwyczaj zdjęcia robie w okularach do wszystkiego można się przyzwyczaić
    Zapewne masz rację, ale jak siedzisz w studio cały dzień i masz np. do zrobienia 200+ zdjęć sprężynek, to pewnie można ocipieć przy wizjerze jak w D70, a AF w warunkach studyjnych się nie sprawdza (czy s2pro ma wizjer jak w D70?)
    Miałem okazję testować kiedyś D70 w studio i bardzo szybko się zmęczyłem.
    A ww sprężynki ostatnio fotografowałem C300D czyli już staruszkiem jak na świat fotografii cyfrowej i byłem raczej zadowolony. Aparat do demonów szybkości nie należy chyba, ale mi wystarczał.

Domyślnie

Nie Ciecej Nie Bedzie Niz D70 Niestety Wizjer Jest Bardzo Podobny
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów