Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie Fuji S3 Pro solidna puszka !

Gustuję lustrzankach Fuji S3 i S5 Pro. Pasuje mi jakoś pod wieloma względami choć ma swoje wady jak wszystko, ale nie sądziłem że jest to tak wytrzymały sprzęt.Wczoraj kumpel dostał ode mnie fotki domu na sprzedaż i sprawdził chyba w Opandzie ze moje jedno z najbardziej wykorzystywanych body zrobiło prawie 250 000 szt fotek bez 14 szt. Dla mnie to szok tym bardziej że sprzęt mam ponad 3 lata i jest eksploatowany non stop i na maxa. Pomyśleć że nawet farba na obudowie się nie obtarła. Fuji to jednak solidna puszka

Domyślnie

brawo, brawo. 250 tys to ładny wynik; ćwierć miliona przebiegów migawki - jak to dumnie brzmi
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

D700 + 35 + 85 i po co więcej?

Domyślnie

qrcze, trza kupić, wachałem się ale teraz to sie nie będę bał 100 tysięcznych S3
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

dorob te 14 fot i zobaczymy co bedzie
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

Prośba to Ciacho: zapytaj kumpla, w czym sprawdzał przebieg..Ja próbowałem w Opandzie, ale nie pokazało i pozostało mi liczenie dziesiątek tysięcy, po których nr zdjęć startują od jedynki
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    dorob te 14 fot i zobaczymy co bedzie
    Będzie 250tyś
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

sporo zależy chyba od konkretnego egzemplarza. Ostatnio gdzieś czytałem na forum że gościowi padła migawka w d2hs po zrobieniu około 650.000 zdjęć. Ale nie oznacza to, że wszystkie d2h/x mają taką wytrzymałość
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ciacho Zobacz posta
    sprawdził chyba w Opandzie ze moje jedno z najbardziej wykorzystywanych body zrobiło prawie 250 000 szt fotek bez 14 szt.
    W Fuji S3pro nie da się sprawdzić przebiegu Opandą ani innym dostępnym programem. Jedyną metodą jest odczyt licznika aparatu, jezeli nie był kasowany.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Potwierdzam, co Smurf pisze. Jest jednak mozliwosc sprawdzenia przebiegu. Serwis fuji wysyla wtedy sprzet do nikona. Na czym polega odczyt nie pytajcie - zapomnialem. Tmumaczyli mi w serwisie fuji.
    Nadto S3 ma gwarantowana sprawnosc migawki 60.000. Co oczywiscie nie znaczy, ze nie pociagnie dluzej. W 250.000 jednak nie bardzo wierze. Konstrukcja migawki jest identyczna jak w F80 a to mimo wszystko amatorski sprzet.
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Czy rzeczywiście nie da się sprawdzić przebiegu S3 PRO ?
    Niedługo go kupuję i jak mam go sprawdzić ?
    Próbowałem opandą ale faktycznie nic...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów