Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Akumulator do d200

Mam nast. pytania do uzytkowników tej puszki:
    1. Czy w d200 mozna stosować akumulatory od d70s (LN-EL3a)?
    2. Czy po załadowaniu do gripa (MB-200) akumulatorków typu R-6 wystąpią jakieś ograniczenia w funkcjonowaniu aparatu (np. wskazania rozładowania itp.) i co jest bardziej racjonalne?

Z góry dzieki za rady.
    D300, D700, Z8.

Domyślnie

1. Niestety nie. Tylko wersja z "e";
    2. Nie wiem nie używam gripa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snajper Zobacz posta
    2. Czy po załadowaniu do gripa (MB-200) akumulatorków typu R-6 wystąpią jakieś ograniczenia w funkcjonowaniu aparatu (np. wskazania rozładowania itp.) i co jest bardziej racjonalne?

Z góry dzieki za rady.
    2. W menu aparatu ustawiasz jakie baterie używasz, a racjonalność zależy od Twoich preferencji i potrzeb, jeśli masz aku możesz mieć AA jako rezerwę, jak nie masz aku, a masz dużo AA nie musisz kupować aku.

Zależy ile potrzebujesz prądu
    pozdrawiam Sebastian

Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snajper Zobacz posta
    Mam nast. pytania do uzytkowników tej puszki:
    tyle czasu na forum i nie zwracasz uwagi na działy. Odpowiedź jest (teraz gdy przeniosłem) w sąsiednim (podlinkowanym) poście.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

To może jeszcze jedno: ile średnio strzałów można zrobić na świeżych AA (np. 2500mA) zkładając, że wszystkie foty bez lampy, obiektyw standardowy, RAW, temperatuta otoczenia dodatnia ?
    D300, D700, Z8.

Domyślnie

Jacku sorry, to wszystko pośpiech...
    D300, D700, Z8.

Uprawnienia umieszczania postów