Close

Strona 171 z 223 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 701 do 1 710 z 2227

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez art-74 Zobacz posta
    A odnosząc się do cropa z poprzedniej strony, to mimo iż Żółta ściana jest dziwnie plamiasta, to szum w cieniach jest drobniutki i bardzo odpowiada mi jego charakterystyka (w odróżnieniu od tych wielkich plam z d200 pożerających wszelkie szczegóły)
    mam dokładnie taką samą reflekscję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Wiesz, jak światło rysuje gównianie, to niczym tego nie zastąpisz. Można oczywiście pokazywać wyselekcjonowane foty te które "przekonują" albo takie jakie się robi w różnych warunkach oświetleniowych. Tę fotę cyknąłem, aby zobaczyć jak będzie wyglądał jpg prosto z puszki w tak beznadziejną pogodę. Pokazałem, żeby każdy miało możliwość wyrobienia sobie zdania.
    To są "święte" słowa po co mi 500 "wycyckanych i superdopieszczonych" fotek testowych skoro one nic nie wnoszą do tematu - najlepsze fotki testowe to te strzelone spontanicznie w różnych warunkach - takich jakie sami spotkamy chodząć z aparatem (wiadomo ci co siedzą tylko w studiu będą czekali na dopracowane warunki itd. bo w takich będą pracować)

btw. porównania z 5D to jakaś choroba chyba chyba nie poto nikon wypuszczał nowe puchy żeby dorównały staremu ponieką canonowi, tylko żeby go przeskoczyć - przecież to normalne że canon wyprodukuje coś na miejsce 5D i zapewne będzie to miało ze 2 procesory FF + gadżety w stylu wbudowanego wireless lub blotooth, czyszczenia matrycy czy live view - przecież to najzupełniej normalne - i wtedy będzie z czym porównywać
    Ostatnio edytowane przez peecee ; 02-12-2007 o 17:10

Kaleid
    Gość

Domyślnie

No ja tez juz mam swojego..szkoda że za oknem ciemno.

Domyślnie

Powiem Wam jedno - jestem oczarowany ta szybkoscia AF

Domyślnie

... a ja nie mam i nie wiem kiedy bede mial.
    Do tego gumy z D200 odpadly i podoga do d...

A i jeszcze nic ciekawego nie ma w necie do poczytania.
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Active D-lighting tez po pierwszych testach wydaje mi sie trafionym rozwiazaniem - mysle, ze dzieki niemu bedzie mniej zabawy przy obrobce,

Domyślnie

Calme daj jak możesz fotkę pt: portret od pasa z odrobiną otoczenia (z AD-lighting i bez)
    jak przekłada się ten AD-L na jakość obrazu (szumy, itp)?

...miałem jeszcze poczekać z zamówieniem 300ki, ale chyba zrobię to pojutrze
    ...mam nadzieję, że długo nie będę musiał czekać

Thumbs down

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    no to troche ludzi pokupywało D300 widze
    bosz... slownik sobie kup

pozdrawiam

m
    :::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::
    :: wedding photography [http://looanah.com] ::
    :::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glisek Zobacz posta
    ... a ja nie mam i nie wiem kiedy bede mial.
    Do tego gumy z D200 odpadly i podoga do d...
    Ostatnio oglądałem D300 i myślę, że szansa na odpadanie gumy jest spora - to taka już tradycja, żeby narzekania skierować na element, z którym wiadomo jak sobie poradzić Warto mieć kropelkę w pełnej gotowości
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinio Zobacz posta
    Warto mieć kropelkę w pełnej gotowości
    w moim przypadku, to wiaderko kropelki by sie przydalo
    zreszta w przyszlym tygodniu jade do serwisu i obiecali, ze mi w jeden dzien zmienia gumy na zimowe.. znaczy nowe
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Strona 171 z 223 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów