No przecież napisałem, że crop. Ale przyznaję się bez bicia, że mu minimalnie kontrast podciągnąłem, żeby czarne było czarne.
Szukaj
No przecież napisałem, że crop. Ale przyznaję się bez bicia, że mu minimalnie kontrast podciągnąłem, żeby czarne było czarne.
Jacek
ee, no pokazałeś, żeby było ładnie. daj cos fajnego z pola bitwynie wierzę, że nie napstrykałes dzisiaj kilka giga
![]()
Odnośnie tych kilku giga, to raczysz żartować. Wiecie dlaczego tak mało fotek z tych "nówek"? Bo ci, których stać na takie zabawki, w dzień ciężko pracują.![]()
Jacek
Pstryknę jak Phoenix będzie miał pół popołudnia wolnego na sesję. Zapewne w nadchodzącym tygodniu.
Bardzo ciekawie rejestruje światła. Nie świecą na sąsiednie piksele. Musze poobserwowac jak matryca pracuje na różnych szkłach, przysłonach, ogniskowych, w róznym oswietleniu - na boku matrycy. Trzeba pooglądac setki zdjęć. Z canona przeszło przekonanie, że do tego by robić na FF trzeba miec L-ki, czyli świetne obiektywy, a i tak po rogach nie było cudownie. W D3 o dziwo się to nie potwierdza na razie. Co mnie dziwi. Co nikon zrobilł genialnego z mikrosoczewkami? Na pewniejsze wnioski przyjdzie poczekać. Teoretycznie większe piksele powinny stawiac mniejsze wymagania szkłom.
D-lighting tez sobie potestuje. ISO 100 poobserwuje. To wszystko wymaga sporo czasu na analizy.
Podoba mi sie mnóstwo opcji jpg. Ja dużo pracuje od razu w tym formacie.
potwierdzam - patrz wyżej. I dlatego mam jego 2 GB fotek ze zdjęć nocnych, zrobionych zaraz po zakupie (te co tu na poczatku podlinkowane). Tylko nic mojego nie otwiera RAWa z d3
, muszę zainstalowac triala NX.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Phoenix: takie pytanie z innej beczki - pierwsza fotka była robiona w Drukarni?
w pierwszym momencie tak pomyślałem (odbicie dachu w okularach), ale zmylił mnie uśmiech modelkiZamieszczone przez Phoenix
coraz poważniej myślę: "na co mi dwie nerki - z jedną też można żyć"Zamieszczone przez JK
hihi everyman a co sobie wytniesz za rok jak wyjdzie jakiś D3x i będzie super mega a ten dzisiejszy D3 przestanie robić dobre zdjęcia?
D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
AF16/2.8D | AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai
Skontaktuj się z nami