Close

Strona 11 z 47 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 465

Domyślnie

No przecież napisałem, że crop. Ale przyznaję się bez bicia, że mu minimalnie kontrast podciągnąłem, żeby czarne było czarne.
    Jacek

Domyślnie

ee, no pokazałeś, żeby było ładnie. daj cos fajnego z pola bitwy nie wierzę, że nie napstrykałes dzisiaj kilka giga

Domyślnie

Odnośnie tych kilku giga, to raczysz żartować. Wiecie dlaczego tak mało fotek z tych "nówek"? Bo ci, których stać na takie zabawki, w dzień ciężko pracują.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    No właśnie, właśnie, ta rozpiętość mnie megainteresuje. Jak dorwiecie się do niego w studio, to pyknijcie coś mocno kontrastowego (np. lampę studyjną przystawioną bokiem do ściany) D3 i D200 - cholernie ciekaw jestem, ile można wyciągnąć w tym nowym wynalazku ze świateł.
    Pstryknę jak Phoenix będzie miał pół popołudnia wolnego na sesję. Zapewne w nadchodzącym tygodniu.

Bardzo ciekawie rejestruje światła. Nie świecą na sąsiednie piksele. Musze poobserwowac jak matryca pracuje na różnych szkłach, przysłonach, ogniskowych, w róznym oswietleniu - na boku matrycy. Trzeba pooglądac setki zdjęć. Z canona przeszło przekonanie, że do tego by robić na FF trzeba miec L-ki, czyli świetne obiektywy, a i tak po rogach nie było cudownie. W D3 o dziwo się to nie potwierdza na razie. Co mnie dziwi. Co nikon zrobilł genialnego z mikrosoczewkami? Na pewniejsze wnioski przyjdzie poczekać. Teoretycznie większe piksele powinny stawiac mniejsze wymagania szkłom.
    D-lighting tez sobie potestuje. ISO 100 poobserwuje. To wszystko wymaga sporo czasu na analizy.
    Podoba mi sie mnóstwo opcji jpg. Ja dużo pracuje od razu w tym formacie.

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Wiecie dlaczego tak mało fotek z tych "nówek"? Bo ci, których stać na takie zabawki, w dzień ciężko pracują.
    potwierdzam - patrz wyżej . I dlatego mam jego 2 GB fotek ze zdjęć nocnych, zrobionych zaraz po zakupie (te co tu na poczatku podlinkowane). Tylko nic mojego nie otwiera RAWa z d3 , muszę zainstalowac triala NX.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Phoenix: takie pytanie z innej beczki - pierwsza fotka była robiona w Drukarni?

Domyślnie

Odnośnie tych kilku giga, to raczysz żartować. Wiecie dlaczego tak mało fotek z tych "nówek"? Bo ci, których stać na takie zabawki, w dzień ciężko pracują.
    Prawdziwa prawda ...to tak jak oczywista oczywistość...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez everyman Zobacz posta
    Phoenix: takie pytanie z innej beczki - pierwsza fotka była robiona w Drukarni?
    pierwsza fota byla robiona w zlotych tarasach ..nie zgadles...niech Ciebie nie myli ze jestem z bydzi...a najwiecej fot mam z Krakowa
    Pozdrówka Jacek ....

Domyślnie

Dlatego focą jak już jest ciemno i potrzebują wysokich ISO.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Phoenix
    pierwsza fota byla robiona w zlotych tarasach ..nie zgadles...niech Ciebie nie myli ze jestem z bydzi...a najwiecej fot mam z Krakowa
    w pierwszym momencie tak pomyślałem (odbicie dachu w okularach), ale zmylił mnie uśmiech modelki
    Cytat Zamieszczone przez JK
    No to macie jeszcze takiego cropa - na zachętę. ISO6400. Trudne warunki oświetleniowe, bo ciemno. Obiektyw był oświetlony jedną lampką halogenową 20W z odległości około 3 metrów. Jak się podoba?
    coraz poważniej myślę: "na co mi dwie nerki - z jedną też można żyć"

Domyślnie

hihi everyman a co sobie wytniesz za rok jak wyjdzie jakiś D3x i będzie super mega a ten dzisiejszy D3 przestanie robić dobre zdjęcia?
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Strona 11 z 47 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów