powinienem i do MS i do della badziew jakich mało - pieniądze wywalone w błoto - porównując vistę z ratestarkiem to badziew i tyle. Szkoda tylko czasu i pieniędzy...
Szukaj
powinienem i do MS i do della badziew jakich mało - pieniądze wywalone w błoto - porównując vistę z ratestarkiem to badziew i tyle. Szkoda tylko czasu i pieniędzy...
2 GB ale nie będe się z badziewiem użerał kij im w oko :/
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Nie narzekajcie.
Jak wychodzi nowy aparat to wszyscy chcą mieć mimo, że stary bardzo często jest lepszy.
Jak wychodzi nowy system na PC to wszyscy chcą mieć stary
Mam Vistę i nie mam zamiaru wracać do XP.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Vista nie jest zła - powiem więcej - od czerwca katuję (zawodowo) wersję Ultimate i jestem BARDZO zadowolony.
Te wszystkie alerty, przypominacze, itp. można oczywiście wyłączyć, ale zostały one wprowadzone celowo - aby poprawić bezpieczeństwo systemu.
Zauważcie, że w systemach unixowych zabezpieczenia takie są na porządku dziennym, a jakoś nikt nie narzeka na te 'udogodnienia'.
Jedyne problemy dotyczą starszych wersji oprogramowania i sterowników. I tutaj mały minus dla M$.
Poza tym minusem Vista ma napradwe ogromne mozliwości - niestety, jak ktos wyżej zauważył, do jej sprawnej obsługi wymagany jest pewien stopień wtajemniczenia.
Jeśli chodzi o szybkość pracy systemu - pomimo włączonych wszelkich 'wodotrysków' - jest ona komfortowa.
Nie zauważyłem praktycznie żadnej różnicy pomiędzy Vistą a XP. A komputer, na którym postawiona jest Vista wraz z XP nie jest jakimś super wypasem.
Mało tego - na laptopku HP nx7400, na którym standardowo miałem postawionego XP, zainstalowałem sobie Viste.
Moje wrażenie (mocno subiektywne) było takie, że system pracuje sprawniej niż pod XP Pro.
Także Panowie - nie narzekajcie na Vistę - bo dobrym systemem jest i basta!
artoor
Pozdrawiam, Artur
---------
Woody Allen: Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów.
Ja np. kupiłem laptopa z Vistą, ale jako posiadacz XP, natychmiast ją 'zamordowałem', bo jak dla mnie przynajmniej na razie, to 'system nieporozumienie'.
Nieporozumienie i to z różnych względów, a to np. niedopracowania i mułowatości.
Owa mułowatość objawia się zresztą również po wgraniu najnowszego serwispacka, więc na razie jak dla mnie qpa.![]()
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Nie wiem, o jakich zalozeniach mowisz. Kazdy zaklada, ze cos bedzie fajne i dobre robiac to. Microsoft ma jednych z najlepszych programistow na swiecie, powinni usiasc i napisac system operacyjny od A do Z, majac gleboko kompatybilnosc wstecz - w to miejsce dorzucic wirtualna maszyne (przeciez Vista do plynnego dzialania potrzebuje takiego sprzetu, ze moznaby to odpalic spokojnie) z Windowsem XP, na ktorym by dzialaly ludziom stare programy i sterowniki, oczywiscie wszystko wkomponowane niezauwazalnei dla przecietnego uzytkownika. Niestety M$ bedzie do konca zycia bronil zaciekle rejestru i innych wynalazkow (skoro to forum fotograficzne, to moze wspomne o grafice i czcionkach - M$ bedzie do konca zycia w bitmapach siedziec zamiast przejsc na wektory), a kazdy nastepny system bedzie wymagal bardziej kosmicznych kompow i dzialal gorzej.
Pozdrawiam,
kaktus
(fotograf amator - w JPEGach robię)
Skontaktuj się z nami