Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Domyślnie

powinienem i do MS i do della badziew jakich mało - pieniądze wywalone w błoto - porównując vistę z ratestarkiem to badziew i tyle. Szkoda tylko czasu i pieniędzy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez peecee Zobacz posta
    powinienem i do MS i do della badziew jakich mało - pieniądze wywalone w błoto - porównując vistę z ratestarkiem to badziew i tyle. Szkoda tylko czasu i pieniędzy...
    Można viste ustawic tak, że będzie działać niemal jak XP.
    Ile masz RAM??
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

2 GB ale nie będe się z badziewiem użerał kij im w oko :/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Można viste ustawic tak, że będzie działać niemal jak XP.
    Owszem, można, kastrując ją ze zbędnych upiększeń i modernizując usługi, ale po co?
    Nie lepiej zastosować XP, zamiast robić XP z VISTY?
    Zresztą nie do końca się to uda, bo niektóre programy na ViŚCIE i tak będą działać gorzej, więc po co.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Nie narzekajcie.
    Jak wychodzi nowy aparat to wszyscy chcą mieć mimo, że stary bardzo często jest lepszy.
    Jak wychodzi nowy system na PC to wszyscy chcą mieć stary
    Mam Vistę i nie mam zamiaru wracać do XP.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Nie narzekajcie.
    Jak wychodzi nowy aparat to wszyscy chcą mieć mimo, że stary bardzo często jest lepszy.
    Jak wychodzi nowy system na PC to wszyscy chcą mieć stary
    Mam Vistę i nie mam zamiaru wracać do XP.
    Nowe puszki mają z reguły lepsze parametry niż stare, o nowych produktach M$ można powiedzieć że są "kontrowersyjne", niekoniecznie lepsze
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Vista nie jest zła - powiem więcej - od czerwca katuję (zawodowo) wersję Ultimate i jestem BARDZO zadowolony.
    Te wszystkie alerty, przypominacze, itp. można oczywiście wyłączyć, ale zostały one wprowadzone celowo - aby poprawić bezpieczeństwo systemu.
    Zauważcie, że w systemach unixowych zabezpieczenia takie są na porządku dziennym, a jakoś nikt nie narzeka na te 'udogodnienia'.
    Jedyne problemy dotyczą starszych wersji oprogramowania i sterowników. I tutaj mały minus dla M$.
    Poza tym minusem Vista ma napradwe ogromne mozliwości - niestety, jak ktos wyżej zauważył, do jej sprawnej obsługi wymagany jest pewien stopień wtajemniczenia.
    Jeśli chodzi o szybkość pracy systemu - pomimo włączonych wszelkich 'wodotrysków' - jest ona komfortowa.
    Nie zauważyłem praktycznie żadnej różnicy pomiędzy Vistą a XP. A komputer, na którym postawiona jest Vista wraz z XP nie jest jakimś super wypasem.
    Mało tego - na laptopku HP nx7400, na którym standardowo miałem postawionego XP, zainstalowałem sobie Viste.
    Moje wrażenie (mocno subiektywne) było takie, że system pracuje sprawniej niż pod XP Pro.
    Także Panowie - nie narzekajcie na Vistę - bo dobrym systemem jest i basta!

artoor
    Pozdrawiam, Artur
    ---------
    Woody Allen: Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Owszem, można, kastrując ją ze zbędnych upiększeń i modernizując usługi, ale po co?
    Nie lepiej zastosować XP, zamiast robić XP z VISTY?
    Zresztą nie do końca się to uda, bo niektóre programy na ViŚCIE i tak będą działać gorzej, więc po co.
    Bo niektórzy nie maja wyjścia i możliwości powrotu do xp i muszą używać visty. Oczywiście wyłączam możliwość korzystania z lewego oprogramowania
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Bo niektórzy nie maja wyjścia i możliwości powrotu do xp i muszą używać visty. Oczywiście wyłączam możliwość korzystania z lewego oprogramowania
    Ja np. kupiłem laptopa z Vistą, ale jako posiadacz XP, natychmiast ją 'zamordowałem', bo jak dla mnie przynajmniej na razie, to 'system nieporozumienie'.
    Nieporozumienie i to z różnych względów, a to np. niedopracowania i mułowatości.
    Owa mułowatość objawia się zresztą również po wgraniu najnowszego serwispacka, więc na razie jak dla mnie qpa.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    ODRADZAM VISTĘ, z całą stanowczością !!!
    To w założeniach nie jest zły system, ale jeszcze mocno niedopracowany i trzeba poczekać na stosowne poprawki.
    Największą jego wadą jest niekompatybilność z wieloma programami.
    Polecam XP z SP2, a z VISTĄ trzeba jeszcze zaczekać.
    Nie wiem, o jakich zalozeniach mowisz. Kazdy zaklada, ze cos bedzie fajne i dobre robiac to. Microsoft ma jednych z najlepszych programistow na swiecie, powinni usiasc i napisac system operacyjny od A do Z, majac gleboko kompatybilnosc wstecz - w to miejsce dorzucic wirtualna maszyne (przeciez Vista do plynnego dzialania potrzebuje takiego sprzetu, ze moznaby to odpalic spokojnie) z Windowsem XP, na ktorym by dzialaly ludziom stare programy i sterowniki, oczywiscie wszystko wkomponowane niezauwazalnei dla przecietnego uzytkownika. Niestety M$ bedzie do konca zycia bronil zaciekle rejestru i innych wynalazkow (skoro to forum fotograficzne, to moze wspomne o grafice i czcionkach - M$ bedzie do konca zycia w bitmapach siedziec zamiast przejsc na wektory), a kazdy nastepny system bedzie wymagal bardziej kosmicznych kompow i dzialal gorzej.
    Pozdrawiam,
    kaktus
    (fotograf amator - w JPEGach robię)

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów