Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie ''Phyllocrania paradoxa''

Wszędzie piszą że przy tych modliszkach jest problem z karmieniem bo polują z ukrycia i tylko na mięcho co lata ,więc swierszczyka na nitkę i machałem przed nosem kolegi i koleżanki , mieszkały razem mając odpowiednią ilość pokarmu kanibalizm racze nie występuje przy tum gatunku.Szkoda że wszystkie modliszki żyją bardzo krótko , choć modliszka gwinejska przeżyła u mnie od L1 16 i pół miesiąca.

1.
    ''o dwóch takich co zaj........li księżyc''

2.
    ''z baśki''

3.
    ''nie toperz''

4.
    ''zielonek''

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Jeżeli chodzi o kadr to 1 jest super , ale 3 króluje nad całą seria super światłem .W całej serii brakuje mi odrobine ciut wiekszej ostrości.
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leier Zobacz posta
    .W całej serii brakuje mi odrobine ciut wiekszej ostrości.
    problem w tym że one właśnie tak wyglądają pstrokato i nie ostro i całe się zlewają , ta fota ze zpacerku w świetle zastanym ..............

5.

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

5 mi sie podoba .Ja nie mam mozliwości swoich wyprowadzić L 4 (miałem subimago ale z niewyjaśnionych przyczyn padła). Mam nadzieje ze dociągną do ciepłych dni i będe mógł spróbować przy zastanym .

Domyślnie

a ja już nie mam żadnej , ostatnia jaką miałem od L1 żyła 16 miechów padła na koniec wakacji 2 tygodnie po sesji na świeżym powietrzu , foty niedługo pokażę

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arachiusz Zobacz posta
    a ja już nie mam żadnej , ostatnia jaką miałem od L1 żyła 16 miechów padła na koniec wakacji 2 tygodnie po sesji na świeżym powietrzu , foty niedługo pokażę
    No Ja w tym sezonie jestem okupiony , całe zastępy modlich u mnie chacie .Ostatnio udało mi się dostać z listy "must have" Hymenopus coronatus L1 2 szt .Jeszcze tylko Idolomantis diabolica i prawie komplet
    Przepraszam za mały off topic .

Domyślnie

spoko spoko jaki tam off topic a gdzie się tak okupiłeś ? dzisiaj byłem w zoologu w M1 były tylko 3 gastrice i jeszcze z pasożytami i jedna bez nogi a cena kosmos były jakieś L4 za 28zł. sztuka.Ale były malutkie agamy brodate i gekoniki miały może z 8cm max no przeurocze

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Na giełdzie w Świetochłowicach we wrześniu .Tam kupiłem upragnioną samice Gongylusa ,a diabilce mam już w 2 miejscach zamówioną po 2 szt. (w Niemczech będą kupowane).Gorzej jak wszędzie mi to wypali będe miał minimum 4 sztuki hihi .No i jeszcze prawdopodobnie w grudniu wejdę w posiadanie larwy Dynastes hercules przepięknego chrząszcza.Będą extra prezenty pod choinke .

Domyślnie

3 the best! Na jedynce nie podoba mi się rozkład światła i cieni.

Cytat Zamieszczone przez leier Zobacz posta
    No i jeszcze prawdopodobnie w grudniu wejdę w posiadanie larwy Dynastes hercules przepięknego chrząszcza.Będą extra prezenty pod choinke .
    Mam nadzieję, że L3, bo inaczej to sobie poczekasz na imago
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Uprawnienia umieszczania postów