Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Test...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    leier i ja zauważyłem, że z kompletem pierścieni SB-800 na najbardziej przymkniętych przysłonach nie radzi sobie.
    Czy teraz przy f36 poprawnie naświetlasz scenę w każdych warunkach, nawet przy ciemnym tle (bo biała kartka wybitnie ułatwia naświetlenie)? Jeśli tak, to wrzuć tu fotkę tego cudownego dyfuzora
    i ja bym zobaczył może się skuszę na zimowe doświetlanie ,jakiegoś pwnicznego robactwa poka poka to cudo

co do skakuna i u mnie był a może jeszcze gdzieś jest arlekinek , i do mnie na 4-te piętro się wdrapał

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Daje radę

Jak na młodego Evarcha, troszkę go zbrązowiło.
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

wigi , arachiusz to dopiero prototyp ,więc nie mogę go pokazać ,ale mogę napisać ze działa i to nawet dobrze.Brak mi na testy jakiejś biedrony albo żuczka , zeby zobaczyć jak w tym stadium rozprasza światło na wybitnie odblaskowej powierzchni.

Dark dzieki za identyfikacje
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leier Zobacz posta
    wigi , arachiusz to dopiero prototyp ,więc nie mogę go pokazać ,ale mogę napisać ze działa i to nawet dobrze.Brak mi na testy jakiejś biedrony albo żuczka , zeby zobaczyć jak w tym stadium rozprasza światło na wybitnie odblaskowej powierzchni.
    ja tylko tak z ciekawości bo i tak widać odbicie w oczach , a ja sam juz kilka ich zrobiłem rok temu , moc można zwiększyć wykładając środek sreberkiem (świstak podobno ma najlepsze)

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

arachiusz, ja mam dyfuzor wyłożony sreberkiem, ale założony na SB800 rady nie daje przy f32 (z kompletem pierścieni), szczególnie gdy ciemne obiekt i tło
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arachiusz Zobacz posta
    moc można zwiększyć wykładając środek sreberkiem (świstak podobno ma najlepsze)
    Sreberko to podstawa przy budowaniu dyfuzora . Niestety nie da się całkowicie pozbyć odbicia lampy w oczach skakuna .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leier Zobacz posta
    Sreberko to podstawa przy budowaniu dyfuzora . Niestety nie da się całkowicie pozbyć odbicia lampy w oczach skakuna .
    ja jak doświetlałem to tylko fleszem z aparatu i nie używałem powyżej f11 ,więc sreberko wywaliłem bo ostre światło ni dawało ,bez niego było bardziej plastycznie.Jutro może zbuduje dyfuzio na sb-600 to się pobawię

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Woooooowwwwwwwwww Niesamowite Takie Makra
    Put some fun between your legs
    -ride a horse

Domyślnie

Dziekuje za komentarze odnosnie fotek

Ciąg dalszy testu (już sie pogubiłem czy to pierścieni ,czy dyfuzora)
    Przedstawiam modela - karaczan argentyński
    Widok ogólny modela i jednocześnie prezentacja rozkładu (rozproszenia) światła lampy na nim .Niestety w tej w chwili jestem sam i nie mogę pozwolić sobie na fotki ze skakunem ,już mi dwa razy zwiał .Po południu postaram się pstryknąć jemu parę fotek (poczekam na asekurację )
    1.Gołe szkło F32, pełny kadr

2."Wycinek" z modela , komplet pierscieni , pełny kadr F 32

3.Ciag dalszy wycinków F40 , komplet pierscieni , pełny kadr.

Dodam ze lampę dziś przy wszystkich kadrach miałem na "minus", i jeszcze to ze nie walczę o całkowite ukrycie lampy bo tego nie da sie zrobic .Lecz o wyciągniecie informacji które ona zakrywa swoim blaskiem .Co daje sie odczuć na wybitnie odbijających swiatło robalach.Powyższe zdjecia zostały dziś rano wykonane po mojej nocnej zmianie także prosze je traktować jako poglądowe .

Domyślnie

Obiecany skakun . Fotki z kompletem pierścieni .

1.f 36

2.f 40

3.f40

4.f 40 dodatkowo załozony dcr 250

5.f 40 ciemne tło

6.f 36

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów