szkoda, że nie uznali, że warto go prównać z 5D. ciekawy jestem takiego "pojedynku". wygląda jednak na to, że C może nielekko dostać po dupie
Szukaj
szkoda, że nie uznali, że warto go prównać z 5D. ciekawy jestem takiego "pojedynku". wygląda jednak na to, że C może nielekko dostać po dupie
No wg. ich oceny w jakości zdjęć canon 40d jest lepszy od D3. Nikon D3: 71%, canon 40d: 73%. Ciekawe... bo ani w szumach ani w rozdzielczości z nikonem równać się nie może...
Ostatnio edytowane przez jjj ; 12-11-2007 o 23:03
Kolejny raport: Sports Shooter D3 Report
http://www.sportsshooter.com/news/1874
Z6, D900, F3, F100, F301, FA, FE2, FG, kilka szkiełekKilka moich knotów: http://flickr.com/photos/_fotofun_/
ja nie wierze co za cudenkojak tu go nie chciec, 5d jest "fuj"
, mam nadzieje ze zdolam go chociaz pomacac na trasie Nikona , bo kupic to dlugo dlugo dlugo
emeryt
Nie wiem skąd ta nazwa D3, powinna na przykład brzmieć 'masakrator'![]()
Nie do zajechania D70, jakiś KIT, RAW i DxO11
Lumix GH5, 12mm Leica Summilux 1.4, 200-800mm Leica, Zhiyun Crane 3-Axis
Miałem i sprzedałem D700, 24-70N/2.8, 50mm 1.8, SB-800, tę małą lampę Nikona, SB-400
Wszystko ładnie,pięknie cacy....ale cena w porównaniu do 5d już nie jest cacy....
brak czasu przedkłada się na moje możliwości:/
cena nie jest tragiczna, spodziewałem się 18 k. pomyśl, że po drodze padną 3 szt. 5d a ten skurczybyk bedzie dopiero w średnim wieku. no nic - czekam na ruch canona
![]()
Kolejnym ruchem Canona będzie MarkIII N - New autofocus version![]()
i jeszcze jeden, tak wyrwany całkowicie z tekstu:
"...Jednak mam pewne zastrzeżenia do umieszczenia przełącznika. Aby go dosięgnąć, trzeba oderwać rękę od aparatu. Sporo wygodniej byłoby, gdyby znalazł się on w zasięgu kciuka lub innego palca, tak jak na przykład dźwignie sterujące trybem pracy autofokusa..."
Muszę przyznać, że kompletnie mnie rozbrajają takie teksty, i odrazu nasuwa mi się taka myśl: szkoda że Nikon nie produkuje puszek na zamówienie ze względu na ergonomie. Wtedy każdy mógłby sobie dopasować przyciski, przełączniki itp do własnych potrzeb i wg własnego uznania![]()
Skontaktuj się z nami