Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Domyślnie SB 600 - kto naprawiał migający wyświetlacz ??

Przewijał się kilka razy wątek wady lamp SB600 dotyczący migania wyświetlacza LCD.Czy ktoś naprawiał już ten problem,jak długo trwała naprawa i w końcu o ile uszczupliło to zasoby pieniężne właściciela czyli ile to kosztowało ?
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

nie udało mi osobiście znaleźć punktu, który by mi nie proponował wysłania do nikon seris i zapłaty, no prawie tyle samo co za nową lampę, więc używam dalej, choć - jest to znak niepełnosprawności i po tym co zaobserwowałem, to zmniejszenie mocy (zasięgu) i brak możliwości zdalnego wyzwalania, z tego względu, że w 95% używam ją tylko w manualu, a do szybszej fotoreporterki sb800, nie przeszkadza mi to zabardzo, zresztą lampa błyskowa jest dla mnie ZłEM KONIECZNYM -
    PS: ale gdyby jednak tobie się udało kogoś znaleźć kto wymieni elektronikę za rozsądne pieniądze to pisz
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

pebees
    Gość

Domyślnie

Wyświetlacz błyska czy podświetlenie wyświetlacza?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Wyświetlacz błyska czy podświetlenie wyświetlacza?
    Nie błyska tylko miga a ściślej robią to wszelkie napisy na wyświetlaczu, tak mniej więcej z częstotliwością 2 x/sek,niby nie przeszkadza to ale na dłuższą metę jest wkurzające.

Z tego co się orientuję nie jest to sprawa elektroniki lampy lecz oprogramowania które zwiesiło się na pozycji informowania o zbyt słabych ogniwach.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    Z tego co się orientuję nie jest to sprawa elektroniki lampy lecz oprogramowania które zwiesiło się na pozycji informowania o zbyt słabych ogniwach.
    Gdyby to była sprawa oprogramowania, to by występowało w większości lamp SB-600. A tak nie jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Gdyby to była sprawa oprogramowania, to by występowało w większości lamp SB-600. A tak nie jest.
    Otóż występuje w dużej ilości, podejrzewam, że wadliwa jest jakaś seria. Ja miałem do czynienia z dwoma takimi przypadkami. Na forum też było kilka razy. Np to:http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=29363.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotr w Zobacz posta
    Otóż występuje w dużej ilości, podejrzewam, że wadliwa jest jakaś seria.
    Duża ilość to nie to samo co 'większość'. Jeśli jakaś wadliwa seria, to raczej coś elektronika pada, niż jej oprogramowanie jest 'nieteges'.

Domyślnie

Jeżeli to jest jakiś błąd w sofcie, to może objawiać się tak samo jak błąd w elektronice. Soft można było zmienić i późniejsza seria jest OK, to samo z wadliwym elementem elektronicznym. Możemy tak sobie na ten temat pisać i pisać, bo Nikon i tak milczy w tej sprawie i do niczego oficjalnie się nie przyznaje. A problem istnieje.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin

Domyślnie

Witam

Sezon praktycznie zakończony podejmę próbę naprawy w serwisie nikona.
    Nie spodziewałem się że jest tyle wadliwych lamp.
    Będę informował na bieżąco.
    Może jakieś zbiorowe pismo do nikona ?
    Co Wy na to.
    Nikon

Domyślnie

Moc takich pism jest żadna, szkoda czasu.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów