Dwa tygodnie temu wkładam kartę pamięci do czytnika i wyświetla mi że nie m zdjęć na karcie. Wkładam kartę do aparatu a tam zamiast liczby zdjęć wyskakuje mi jakiś błąd CHR. Trochę poszukałem o tym w necie, niby były jakieś sposoby do odzyskiwania danych, ale jakoś nie udało mi się dojść do tego jak to zrobić. Wkurzony tym, że nie odzyskam danych, i tym, że nie wyśle zdjęć do gazety w terminie po wyczytaniu jakiejś informacji w necie odpinam obiektyw i ku mojemu zdziwieniu wszystko wraca do normy. Później wszystko chodziło dobrze, do wczoraj. Chce zgrać zdjęcia na kompa a tutaj znowu ten błąd CHR, tym razem już odpięcie obiektywu nic nie dało. Dzień wcześniej również robiłem zdjęcia na tej karcie i wszystko było OK. Teraz nie wiem czy to zwalona karta, coś z czytnikiem kart, czy może z obiektywem, bo zaczęło się to dziać od czasu kiedy kupiłem Nikkora 80-200. Wcześniej też czasami nie mogłem wgrać zdjęć przez czytnik, ale przez aparat zawsze poszło. Co mam zrobić, jak odzyskać te dane i co może być przyczyną tego błędu? Z góry dzięki za odp
pozdrawiam
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami