Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: jaki analog?

Domyślnie

oki dzięki za informacje i rady. przejdę się na giełdę foto i pomacam. pozdrawiam i dzięki.

Domyślnie

F100 tak jak F80 z lampami SB-600 i 800 gada w 3D matrix blalalalala TTL. Sprawdzone wiele razy.

Jak chcesz tyle dac to poszukaj niezajechanego F3HP.

Domyślnie

a czemu f3hp a nie f100?

Domyślnie

100% wizjer, lzejsze, poreczniejsze a i w leb mozna dac jak ktos sie przywali.
    Do tego gada tez ze szklami non-Ai, do tego pomiar o CW o wagach 80/20, ciche lustro i migawka.

Jestem zoboczony i wole 10x F3 od F100.

Domyślnie

rozumiem, że przez szkła non-AI rozumiesz jeszcze wcześniejsze konstrukcje? Raczej nie posidam i nie planuję, poza 50 1.4 żadnej stałki w torbie nie planuję, jakoś nie przepadam za nimi. A co do serii Fx to dlatego tak właśnie patrzę na np to body: http://www.allegro.pl/item253655565_nikon_f5_body.html cena pewnie jescze podskoczy, ale pewnie nie wyżej niż 1.5 k. Warto czy jednak f 100/f3hp szukac?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Jestem zoboczony i wole 10x F3 od F100.
    faktycznie zboczony. ja wole 10x F100.
    F100 ma tez niezły wizjer. Migawkę ma lepszą. Współpracę z lampami błyskowymi - nieporównanie lepszą (czas synchro 1/250 - no i co to za stopka do lampy w F3???)
    solidności F100 tez trudno coś zarzucić, pomiary swiatła - lepsze i wiecej do wyboru. Jest AF, mierzy światło z manualami. Działa AF-S i VR. Mozna kupowac nową optyke i potem się łagodnie przesiąść na body cyfrowe. Kupowanie szkieł AF-S VR by je podpinac pod F3 i pracowac w manualu ? - bez sensu, a nawet chyba niemozliwe - typ G nie ma pierścienia przysłon.
    Tez jestem zboczony i nie chciałbym F3. Już wolę z manuali FM3A - bo ma 1/250, normalną stopkę.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jacek, ale F3 miesci sie w kieszeni a FE2 mi szkoda

Domyślnie

długo nie szukałem, ale wrzucę, żeby wyjaśnić sprawę f100 współpracuje z sb800/600 źródło: http://www.nikonusa.com/template.php...roductNr=1796#

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saygon Zobacz posta
    długo nie szukałem, ale wrzucę, żeby wyjaśnić sprawę f100 współpracuje z sb800/600 źródło: http://www.nikonusa.com/template.php...roductNr=1796#
    a kto mówił, że F100 nie gada z SB800?? Mowa była o tym, że ten zestaw nie daje możliwości iTTL, tylko "zwykłe" TTL. Jeszcze raz odsyłam do strony 8 instrukcji SB800. iTTL, to jeden z trybów automatyki błysku, 3D Matrix, o którym pisał gALL, to matrycowy pomiar światła, czyli dwie różne sprawy. F100, jaki i F80 mają 3DMatrix. iTTL w odróżnieniu do TTL ce****e się ciągłym wysyłaniem przedbłysków, w tym przypadku ponoć mniejszy jest udział światła zastanego niż TTL. Z analogów z iTTL gada jedynie F6.
    Ostatnio edytowane przez bowie ; 14-10-2007 o 09:56
    kwadrat i prostokąt, głównie kwadrat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bowie Zobacz posta
    Z manuali z iTTL gada jedynie F6.
    Analogów!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów