No nie zgodzę się z Tobą -
Myślałem żeby najpierw to zdjęcie wrzucić do działu portret ale
jest to zrobione w studiotwarz/skóra jest czyszczona i to metodą a'la Stigto zdjęcie może służyć jako zdjęcie do ewentualnej reklamy (czego to tu nie ma znaczenia)skupiłem się na pokazaniu delikatności i naturalności urody modelkicel sesji zrobienie zdjęć do portfolio modeliki i fotografa
a czemu nie do porteru
- przejrzałem wiele tamtejszych zdjęć - które swoją wartością techniczna są od poziomu przeciętnego to super hiper itd, ale a ogół są to zdjęcia zrobione w miejscach zamieszkania, czy knajpach a nawet podczas wakacji,
- wiele zdjęć jest na pograniczu zdjęć rodzinnych okolicznościowych i są to często zdjęcia sentymentalne (wystawiający pokazują swoich bliskich, a obserwujący często zupełnie inaczej te zdj odbierają)
- typowe portrety robione w studio i zupełnie inaczej wyglądają - przynajmniej j aje tak odbieram
- w typowych portretach retusz skóry zawęża się do HEAL"a syfków itd - tu jet ciut więcej a co to juz tajemnica...
Kolejna sprawa że dla mnie Fassion/Glamour wcale nie oznacza skóry a'la plastik czy użycia 6 lamp studyjnych, nie znam się na fotografowaniu tej tematyki jak bym chciał, ale każdy z nas obiera i przedstawia swój styl ....
Pozdrawiam
Paweł
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami