Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Soft Girl vol.2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Phoenix Zobacz posta
    , nie zgodze sie natomiast co do obrobki, w takiej formie jak teraz jest idealne do dzialu portret i jest extra, w tym dziale dopieszczenie skory jest jak najbardziej wskazane, i wcale nie mowie a plastiku, tylko o takiej obrobce jaka dla przykladu stosuje stig.
    No nie zgodzę się z Tobą -

Myślałem żeby najpierw to zdjęcie wrzucić do działu portret ale
    jest to zrobione w studio
    twarz/skóra jest czyszczona i to metodą a'la Stig
    to zdjęcie może służyć jako zdjęcie do ewentualnej reklamy (czego to tu nie ma znaczenia)
    skupiłem się na pokazaniu delikatności i naturalności urody modelki
    cel sesji zrobienie zdjęć do portfolio modeliki i fotografa

a czemu nie do porteru
    - przejrzałem wiele tamtejszych zdjęć - które swoją wartością techniczna są od poziomu przeciętnego to super hiper itd, ale a ogół są to zdjęcia zrobione w miejscach zamieszkania, czy knajpach a nawet podczas wakacji,
    - wiele zdjęć jest na pograniczu zdjęć rodzinnych okolicznościowych i są to często zdjęcia sentymentalne (wystawiający pokazują swoich bliskich, a obserwujący często zupełnie inaczej te zdj odbierają)
    - typowe portrety robione w studio i zupełnie inaczej wyglądają - przynajmniej j aje tak odbieram
    - w typowych portretach retusz skóry zawęża się do HEAL"a syfków itd - tu jet ciut więcej a co to juz tajemnica...

Kolejna sprawa że dla mnie Fassion/Glamour wcale nie oznacza skóry a'la plastik czy użycia 6 lamp studyjnych, nie znam się na fotografowaniu tej tematyki jak bym chciał, ale każdy z nas obiera i przedstawia swój styl ....

Pozdrawiam
    Paweł
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Domyślnie

Borówa - lub jak tam masz na imie napisz mi proszę jakim sklem zrobiles takie czyste i ostre zdjecie ? tylko nie mów, ze kitem . Pozdrawiam.

Domyślnie

za kolegami ,swietne

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borowa Zobacz posta
    - w typowych portretach retusz skóry zawęża się do HEAL"a syfków itd - tu jet ciut więcej a co to juz tajemnica...
    Dla mnie ten portret był jednym z piękniejszych. Oglądam go po raz setny i według mnie wyniósł on Ciebie do poziomu mistrzów w tej naszej forumowej społeczności.
    Co do tej tajemnicy o której piszesz, to oj dużo bym dał abyś jej trochę wyjawił...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vooda Zobacz posta
    Borówa - lub jak tam masz na imie napisz mi proszę jakim sklem zrobiles takie czyste i ostre zdjecie ? tylko nie mów, ze kitem . Pozdrawiam.
    jak dobrze pamietam - sesja SOFT GIRL była zrobiona na 80-200 portret 200mm plecki 80mm
    z tym zdjęciem nie pamiętam ale raczej 80-200D ED i pewnie 200
    f/10
    tu jedna boczna lampa z softboxem ale więcej szczegółów popatrz w oczy modelce

jeżeli nie to 50/1.4 przymknięte

a zdjęcie czyste otrzymuję się w drodze PSucia

BTW robiłem zdj kitem przy okazji festiwalu tatuażu - małe studio w garderobie i nic złego kitowi nie mogłem zarzucić....
    Pawel Borowka

Domyślnie

Zdjęcie znakomite, bardzo mi się podoba - dodaje je do forumowego albumu
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Ekstra.
    "W prawdziwym świecie, tak jak i we śnie nic nie jest tym, czym się wydaje." D. Koontz.
    Pozdrawiam i przepraszam za brak polskich znakow w niektorych postach.

Domyślnie

a mi brakuje błysku w oku.
    Cała fota jest rozmyta.
    moje oko nie ma się gdzie zaczepić.

Chyba się za dużo zdjęć naoglądałem w sieci i mi wymagania rosną.

Osobiście też bym tak chciał robić foty ale widzieć lepiej

Domyślnie

Widzisz dla jednch to zdjęcie (i inne z tej sesji) jest tak ostre że pytają się ,czemu przez pończochę nie robiłem - lub ewentualnie czemu nie zastosowałem rozmycia w PSuju, a ty jesteś pierwszą osoba która mówi że fotka jest rozmyta. A
    A zrobić delikatnej dziewczynie super ostre zdjęcie, na którym zobaczysz wszytskie pory na skórze - wg mnie takie zdjęcie nie będzie ciekawe, - no chyba że przy super ostrym zdjęciu zastosujesz remont twarzy a'la plastic z BRAVO GIRL a to już syf.....

Ja nie chce i nie zrobię szklistego oka w PSie (choć jest to łatwe) bo mi się ten efekt nie podoba - nie jest to naturalne ludzkie oko

Paweł
    Pawel Borowka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borowa Zobacz posta
    Widzisz dla jednch to zdjęcie (i inne z tej sesji) jest tak ostre że pytają się ,czemu przez pończochę nie robiłem - lub ewentualnie czemu nie zastosowałem rozmycia w PSuju, a ty jesteś pierwszą osoba która mówi że fotka jest rozmyta. A
    A zrobić delikatnej dziewczynie super ostre zdjęcie, na którym zobaczysz wszytskie pory na skórze - wg mnie takie zdjęcie nie będzie ciekawe, - no chyba że przy super ostrym zdjęciu zastosujesz remont twarzy a'la plastic z BRAVO GIRL a to już syf.....

Ja nie chce i nie zrobię szklistego oka w PSie (choć jest to łatwe) bo mi się ten efekt nie podoba - nie jest to naturalne ludzkie oko

Paweł
    Ale jakiś mały błysk w oku ?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów