Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Wątek: 300tki...

Domyślnie

A wracając do vr i kwestii energii. Zżera więcej to oczywiste, ale co za problem dokupić dodatkowy aku i wymienić gdy poprzedni się wyczerpie? Baterie do D2. są drogie, to fakt, ale mając kasę na Nikorra 300/2.8 kwestia paru stów nie gra dużej roli, a VR to spore udogodnienie.... Chyba, że po kupie tego nikkora będziesz głodował przez rok... to inna sprawa

Domyślnie

o glodowwaniu raczej jeszcze nie pomyslalem ale nie wiadomo co zycie przyniesie ;D hehe problem 2 aku staonowi cena szkoda mi kasy na takowe akcesroia bo na 1 aku zrobie kolo 1500 klapniec. A vr zdaje mi sie coraz bardziej zbedny bo w sporcie jakos chyba specjalnie sie nie przydaje. A przyznam ze coraz bardziej jestem przychylny do 400tki...ale jeszcze teoche czasu i podejme wlasciwwa (mam nadzieje) decyzje

ale opinie wciaz mile widziane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlingBling Zobacz posta
    dla mnie 70-200 i konwerter nie wchodzi w gre. do pilki na nikorze przyslona 2,8-3,5 max... nie ma opcji na przyslone w granicach 4 przy sztucznym oswietleniu.
    kup 200-400/4 a straty na przysłonie zrekompensujesz podniesieniem ISO w D3.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

nie stac mnie na d3. jade na d2h i predko mi sie na zmiane nie zanosi

Domyślnie

skoro cię stać na 300/2.8 AF-S VR to myślałem, że na zmianę body też.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

niestety sac mnie na razie na szkielko ale mam nadzieje ze kiedys dorobie sie d3

mam dopiero 18 lat

Domyślnie

jak miałem 18 to miałem zenita E i heliosa 58 mm. Miałem możliwość robienia Praktiką LTL, Kievem, Pentaconem i kilkoma obiektywami - Sonnarem 180. To było sporo - bo przeciętny fotograf nie miał możliwości pracy z tylkoma body do wyboru. Żadnych zoomów, żadnej automatyki. Dobrze, że miałem pomiary. Ale teraz to dobrze macie
    Jak czasem czytam o niewystarczająco dobrze zaprojektowanej funkcji auto ISO, albo o LiveView to możesz się domyślać co o tym sądzę A ja nawet dynamiczny sport tym fotografowałem! Praktiką z Sonnarem od pentacona z redukcją do M42. Jak to szło robić bez AF-S to nie mam pojęcia - ale szło.

Domyślnie

no tez mysle ze mamy lepiej i o wiele latwiej... nie wiem co bedzie za 20 lat.. na komunie bedzie sie d3xxxx dostawalo

Domyślnie

wiadomo ze mamy latwiej coz takie czasy tylko ze nie bedzie ej satysfakcji kiedys ze do czegos sie doszlo pokonujac trud i wszelkie bariety... praktycznie mamy wszysto podane na tacy ale i tak nie wszyscy to umieja wykorzystac

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów