Fajna ale pieruńsko droga. Jakim ona prądem ładuje?
Szukaj
Ładowarka
Port USB w aparacie
Port USB w baterii
Różnie. W zależności od potrzeb.
Fajna ale pieruńsko droga. Jakim ona prądem ładuje?
Zawsze odkąd tylko pojawiła się taka funkcjonalność, ładuję akumulatory przez port USB w aparacie. Ostatnie czego mi potrzeba to kolejny grat w postaci jeszcze jednej ładowarki. Tzn chyba gdzieś jakąś mam (na pewno do Sonego, a do Z6III to nawet nie wiem, może i nie mam). Ale raczej nie używam![]()
F70, F100, S5Pro, Z6III, S 10-20, N24 2.8D, N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8D, N180 2.8D, N24-120 4S, V20/2.8.
Metz 40MZ3i, Metz 54MZ4i, Sony A5000 i A6600.
ex - F3HP, F80s, D100, D610, N18-200, A6300
Nie używam raczej ładowania w aparacie (chyba, że jakoś mega awaryjnie), bo jest to dla mnie zwykle niewygodne. Do tego jednak boję się o port. Znajomy sobie tak załatwił puszkę, co prawda nie od ładowania, ale od theteringu - nie szarpnął kabla, ale od częstego używania tego portu, po jakichś 2-3 latach tak się to obruszało, że miał do wymiany płytę główną za ok 3k (samego portu/gniazda nie da się podobno wymienić).
Odkąd kupiłem pierwsze aku z wbudowanym gniazdem usbc to już nie chcę innych, jest to super wygodne. Mogę ładować zawsze i wszędzie, nawet jak zapomnę ładowarki to każdy ma taką gdzieś pod ręką. Do tego mogę ładować kilka na raz (w sensie mam dużo normalnych ładowarek usb), a oryginalną tylko jedną. Poza tym - w nowych puszkach już nie dają nawet.
Offtopując - ciekawe czy i kiedy producenci aparatów zaczną produkować aku z wbudowaną ładowarką / gniazdem?![]()
"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
"Don Kichote to zły człowiek był..."
Cd offtopa: i dlaczego nie będzie to N/C/S?
PS. Offtop, v2: ciekawe, czy dało by radę w puszkę wcisnąć cewkę do ładowania indukcyjnego?
W sumie, to poniosła mnie fantazja. Po co mieliby to robić, skoro tyle kasują za oryginalne ładowarki?![]()
"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
"Don Kichote to zły człowiek był..."
Rozkimna była "czy się da", nie "czy jest sens".
tylko po co kminić, czy się da, skoro nie ma sensu?trochę jak u Walaszka
Skontaktuj się z nami