Close

Strona 2 z 23 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 224

Domyślnie

Pętlę mi złapał, jak chciałem w BS pograć. Kliknięcie Uruchom w EGS włączało launcher 2K, kliknięcie w Start w 2K przywracało okno EGS, gdzie znowu było Uruchom. I tak w kółko.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_a_g Zobacz posta
    (....) a dopiero następnym krokiem jest uruchomienie gry, które tym razem uruchamia już grę a nie jakieś pierdoły.
    Do tego gra mi marudzi o założenie konta w CD Projekt w celu synchronizacji z konsolami i takie tam.
    W sumie jest to wkurzające i pierwszy raz się z czymś takim spotykam na Steam.
    Bo wiekszosc takich producentow gier, mysli ze jak zrobi swoj dodatkowy launcher, to tak go klienci polubia i tak to sie rozwinie ze nie beda musieli udostepniac swoich gier na Steam (ktory slono za to liczy) tylko beda sami trzepac hajs.
    I jajco im wychodzi z tej strategi biznesowej

Tylko sa irytujace dodatkowe launchery.
    Wrrr
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

PS. Odnośnie samego path tracing - widzi ktoś jakąś różnicę, oprócz spadku fps oczywiście? Bo ja nie. Ale zostawiłem włączony, bo 65fps mi wystarczy, nie widziałem różnicy w rozgrywce pomiędzy 65fps z PT vs 94fps bez PT.

Grasz jako kobieta czy mężczyzna?
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

W sumie jest to wkurzające i pierwszy raz się z czymś takim spotykam na Steam.
    No to już wiesz czemu ludzie nie lubią launcherów
    Z5 + N24-200 + FTZ II + T17-35/2,8-4+ N70-300 (AF-P)
    D7200 + S18-35/1,8 + S10/2,8 + S17-70/2,8 + N10-20, N18-55 (AF-P) + N70-300 DX (AF-P)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    https://www.youtube.com/watch?v=lixD81ToGcg

Grasz jako kobieta czy mężczyzna?
    Dzięki za to porównanie, faktycznie ciekawe.
    Gram jako mężczyzna, wiem że to dziwne w dzisiejszych czasach ale identyfikuję się ze swoją płcią, taki nudny facet ze mnie
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Ja dwa razy przechodziłem tę grę. Pierwszy raz niedługo po premierze, drugi jak wyszedł dodatek Widmo wolności. Za drugim razem miałem dla odmiany wybrać kobietę, ale romans z Panam jednak dla mnie jest lepszą ścieżką
    Pamiętaj, aby zapisać grę jak już dojdziesz do wyboru czyją stronę wybierasz w dodatku: Songbird czy Reeda. Warto zobaczyć oba zakończenia. Zresztą zakończeń jest więcej
    Nawet jak będziesz grać w angielską wersję językową to usłyszysz język ojczysty. Na stadionie w Dogtown możesz spotkać współzałożycieli CD Projektu, Marcina Iwińskiego i Michała Kicińskiego. W prawdziwym życiu też handlowali kopiami na warszawskim stadionie.

Jak przejdziesz Cyberpunka to polecam Ci z całego serca The Last of US, jeśli jeszcze nie ograłeś. Oczywiście warto zacząć od pierwszej części.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

A dla mnie obecne tytuły AAA są zbyt rozbudowane. Dla mnie grą wszech czasów zostanie HL2.
    Jestem fanem odkąd miałem kompa, który to uciągnął. Na drugi dzień po zainstalowaniu wszystkiego systemowego na nowym kompie, kupiłem w Empiku Orange Box.

Jak w 2021 poskładałem rower na ramie spawanej na zamówienie, to taki napis ją zdobił. Kolor ramy oczywiście jedyny słuszny do takiego napisu.

DSC04798.jpg

Black Mesa też oczywiście ograne, choć nie skończyłem, gdzieś na Xen utknąłem. Czekam na finalną wersję odświeżonego Blue Shift.

Z nowszych tytułów bardzo polubiłem Portal. Jedynkę mam kupioną jeszcze w pakiecie Orange Box. Dwójkę ograłem dwa tygodnie temu. Łatwiejsza od jedynki, ale wielki plus za przedstawienie historii Aperture Lab.

I jak nawet w coś gram to zwykle właśnie w jakieś gry logiczne, typu Unpuzzle, Naboki itp. Minimalne w formie, ale mnie sprawiają dużo radości. Plusem dodatnim też jest to, że kosztują one zwykle max kilkanaście zeta.
    Chants of Sennaar to było coś co mi się bardzo podobało. Krótkie, treściwe i świetnie się przy tym bawiłem.

Inne tytuły do mnie nie trafiają. Doom z 2006, spoko strzelanka, ale część z rozwojem postaci i broni to już dla mnie za dużo. A to pewnie minimalny poziom RPG, bo to jednak jest FPS. Także ten.
    Wieśka 3 kupiłem na GOG, żeby wspierać Redów. Zacząłem grać i jak się okazało, że mam zbierać jakieś kwiatki czy ziółka, żeby potem to na targu sprzedawać, to stwierdziłem, ze ja chyba innego Wiedźmina czytałem.

Mam duży problem z "Cyberpunk 2077". Jako gatunek literacki Cyberpunk wręcz uwielbiam, choć cały czas uważam, że wszystko co trzeba w tej materii przeczytać to "Trylogia Ciągu" Gibsona. Edgerunners też mi się podobało. Zatem należałoby przynajmniej spróbować, ale pewnie skończy jak W3. Na razie nawet nie kupiłem.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Monitor do gier - chciałbym szczerze wszystkim polecić LG 45GS95QE (taki jak ten tutaj: https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1)
    Mam w domu od tygodnia i cała rodzina jest zgodna, to najepszy monitor do gier jaki widzieliśmy, pomimo tego że początkowo kręciliśmy nosem z powodu stosunkowo niskiej rozdzielczości QHD (3440x1440).
    Zaraz po rozpakowaniu trochę na to wkurzałem, bo QHD przy 45 calach daje tylko 81dpi, więc z pikselacja jest trochę widoczna przy przeglądaniu Internetu czy innej pracy biurowej, ale bez tragedii - wygląda to identycznie jak na monitorze 27 cali FHD.
    Zwyczajnie, jak człowiek pracuje na monitorach 27 cali 5K retina czy 31 cali 4K, to taka zmiana na 45 cali QHD jest dość bolesna.
    Natomiast przy graniu... no kurde, testowałem na tym Cyberpunk, Diablo IV, Warzone III, Black Ops 6, Rust, Wiedzmin 3.... szczęka opada.
    Te 45 cali w proporcjach 21:9 z krzywizną 800R daje wrażenie jak w kinie (IMAX). Do tego kolory, 240Hz odświeżanie, znakomity tryb HDR..... wszyscy się bili o ten monitor
    Naprawdę polecam, zwłaszcza że nie jest drogi (w porównaniu z innym sprzętem z tej półki), do tego jest aktualnie na promocjach.
    Zaznaczam, do pracy biurowej to sprzęt raczej przeciętny, ale przy graniu wymiata i moim zdaniem nie ma nic lepszego obecnie na rynku, a mamy w domu monitory do grania poniżej:
    - SAMSUNG 55" Odyssey Ark 2nd Gen 4K UHD LS55CG970NNXGO
    - SAMSUNG 49" Odyssey Neo G9 Series G95NA LS49AG952NNXZA
    - SAMSUNG 49" Odyssey OLED G9 (G95SC) LS49CG954SNXZA
    - ASUS ROG Swift PG35VQ 35”

Wszystkie te monitory, pomimo wyższej (nieraz dużo) ceny, LG 45GS95Q zostawia daleko z tyłu.
    To oczywiście tylko prywatna opinia moja i moich dzieci, ale polecam sprawdźcie sobie ten sprzęt jeżeli rozważacie zakup monitgora pod granie.
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Macie jakieś doświadczenia z VR i grami VR? Kupiłem synowi odpowiedni sprzęt na święta (htc vive focus vision) i ostatnie kilka dni dużo się tym bawimy.
    Na chwilę obecną nasze wrażenia są mieszane z przewagą tych negatywnych - samo VR jako koncept to świetna sprawa, gry takie jak Half Life Alyx czy Blade & Sorcery (oraz inne) też potrafią cieszyć, natomiast zabawę psują ograniczenia technologiczne.
    Sprzęt do grania i infrastrukturę sieciową mam w zasadzie najlepszą jaka jest, a i tak ciągle zdarzają się "lagi" gdzie transmisja pomiędzy PC a zestawem VR zwyczajnie przeskakuje i klatkuje, albo jest opóźnienie pomiędzy tym co widać w grze na monitorze a tym co widzi gracz w zestawie VR (w sensie VR jest opóźniony nieraz o sekundę / dwie) po czym po chwili wraca do normy.
    Jakie są Wasze wrażenia odnośnie gier VR?
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Myślę,ze to fajna sprawa do symulatorów. Jakieś wyścigowe typu Asetto Corsa lub lotnicze jak DCS to musi być świetna sprawa na czymś takim.

Strona 2 z 23 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni