Close

Strona 1 z 22 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 220

Domyślnie Gry komputerowe ogólnie

Wydaje mi się że na forum nie ma tematu poświęconemu grom komputerowym, więc niniejszym zakładam
    Mam w tym tygodniu kilka dni wolnego i postanowiłem pograć w coś nowego. Kumpel zasugerował Cyberpunk 2077, jest to jakiś pomysł bo nie grałem w to jeszcze.
    Przed instalacją pytanie - w jakim języku najlepiej grać w tą grę?
    Ostatnio grałem w Wiedźmina 3, wiadomo, Polska produkcja, na podstawie Polskiego autora i Polskiej książki którą wielokrotnie czytałem, więc dialogi i wszystko co się da miałem ustawione na wersję PL bo to było najbardziej zgodne z duchem całej produkcji.
    Cyberpunk - to mam zagwozdkę, bo owszem, Polska produkcja, ale na tym koniec. Gra ma dużo dialogów, sekwencji filmowych, no i Keanu który też po Polsku nie mówi, więc zakładam że oryginalne dialogi były pisane w języku angielskim, więc wydaje mi się że najnaturalniej ta gra powinna prezentować się właśnie w wersji anglojęzycznej.

Co myślicie?
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Cyberpunka polecam. Ja jednak nie od początku ją polubiłem, więc moja rada brzmi: nie zrażaj się tymi wszepami, hackami itp. Teraz uważam za jedną z najlepszych gier. W polskiej wersji zamiast Keanu jest Michał Żebrowski, dobrze się go słucha.

Kup od razu z dodatkiem Widmo wolności.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 25-11-2024 o 23:50
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Mi każdy polski dubbing niszczy klimat w grze nie wspomnę o filmach.
    Dla mnie to cała seria HalfLife jest świetna i kultowa (jak na razie HL2 moja ulubiona z serii)
    Ja ostatnio zamieniłem granie z PC na SteamDecka - wygodnie i przyjemnie się na tym gra + emulacje itd. Super sprawa.

Domyślnie

Ja gram wszystko po angielsku tylko dla wiedźminów zrobiłem wyjątek
    Z5 + N24-200 + FTZ II + T17-35/2,8-4+ N70-300 (AF-P)
    D7200 + S18-35/1,8 + S10/2,8 + S17-70/2,8 + N10-20, N18-55 (AF-P) + N70-300 DX (AF-P)

Domyślnie

Wszystko jasne, instalujemy angielską wersję w takim razie. Chociaż z tym polskim dubbingiem czasami nie jest źle, chlubnym przykładem jest chociażby Shrek.
    Zobaczymy jakie FPS uda się wykręcić na obecnym sprzęcie przy 4K, RT i ustawieniach Ultra na wszystko
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

Jak masz wersję 2.0 z Widmem Wolności i chcesz grać w 4k z wszystkim na full, to się możesz lekko zdziwić:

Jakby co, Path Tracing tak wali. Pomaga albo wyłączenie, albo zabawa z DLSS.

Źródło.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Ja uważam, że Żebrowski zrobił naprawdę kawał dobrej roboty. Keanu mam wrażenie, że czyta beznamiętnie z kartki, Michał dał zdecydowanie więcej emocji.

Panam też jest dużo lepsza w naszej ścieżce dźwiękowej.
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Jak masz wersję 2.0 z Widmem Wolności i chcesz grać w 4k z wszystkim na full, to się możesz lekko zdziwić:
    https://i.imgur.com/CZCiXBF.png

Jakby co, Path Tracing tak wali. Pomaga albo wyłączenie, albo zabawa z DLSS.

Źródło.
    Instalacja, uruchomienie gry, wchodze w ustawienia i zapuszczam benchmark.
    Od razu efekt "WOW" - grafika w tej grze jest fantastyczna, lepszej chyba nigdzie nie widziałem.

Co do wydajności - jest bardzo dobrze.
    Przy 4K i ustawieniu wszystkiego na absolutny max wbudowanym w grę presetem + path tracing + HDR, i wyniki są 65fps
    Screenshot 2024-11-26 095221.png
    Bez path tracing mamy 94fps.
    Screenshot 2024-11-26 095458.png

Fakt, po wyłączeniu DLSS wyniki są gorsze, bo tylko 24 fps z path tracing i 43 fps bez path tracing, tylko że.... oglądam scenkę demo już chyba z 10 raz. I nie widzę żadnej różnicy, a specjalnie gapię się w piksele z nosem przy monitorze.
    Czy używam DLSS (w trybie Balanced) czy nie używam, jakość obrazu powala. Więc mam zamiar grać z DLSS.

PS. Odnośnie samego path tracing - widzi ktoś jakąś różnicę, oprócz spadku fps oczywiście? Bo ja nie. Ale zostawiłem włączony, bo 65fps mi wystarczy, nie widziałem różnicy w rozgrywce pomiędzy 65fps z PT vs 94fps bez PT.
    Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 26-11-2024 o 17:12
    Marcin
    Sony / Nikon

Domyślnie

PT zdaje się trochę robi różnicy przy dużej ilości różnych świateł. Ale czy warto...

Przy okazji: 2K interactive znosi wymóg swoje Launchera dla posiadaczy ich gier na Steam/EGS. Może w końcu w BioShock pogram. xD
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

A w czym przeszkadza launcher od 2K? Nomen omen, Cyberpunk pod Steam też chyba ma jakiś swój dziwny launcher, najpierw odpala się Steam,, następnie w Steam uruchamiam Cyperbunk, ale to tak naprawdę nie uruchamia gry, a tylko jakiejś dziwnej nakładki i następnego okienka już z logiem CD Project, które wyświetla jakieś tam ich treści (np. reklamy Wiedźmina 3), a dopiero następnym krokiem jest uruchomienie gry, które tym razem uruchamia już grę a nie jakieś pierdoły.
    Do tego gra mi marudzi o założenie konta w CD Projekt w celu synchronizacji z konsolami i takie tam.
    W sumie jest to wkurzające i pierwszy raz się z czymś takim spotykam na Steam.
    Marcin
    Sony / Nikon

Strona 1 z 22 12311 ... OstatniOstatni