Szukam od płatny najlepszy program który poprawi mi tekst pod względem ortografii, interpunkcji a co najważniejszy stylistycznie. Może znacie takie aplikacje programy bądź inne
Szukaj
Użyj darmowej wersji chata GPT. Będziesz mógł nawet poprosić o zmianę stylu czy poprawki stylu. W tej chwili nic lepszego od LLM na świecie nie ma.
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
Widzę, że dyskusja straciła sporo ze swojej wcześniejszej objętości
Jednak męczy mnie aspekt moralny - polecenia i używania Chat GPT (i podobnych narzędzi). Do korekty ortograficznej, interpunkcji itp ok - sam coś tam piszę i później sporo czasu schodzi na czytanie tego, poprawki. Jak są świetne narzędzia, które zrobią to z automatu to ok. Ale... w sumie proponujecie by Chat mu to napisał *? Robicie tak sami? Rozumiem, że w takim razie w opisie podane jest, że treść stworzona przez "automat" a nie człowieka? Tak jak wymagane jest np. w przypadku publikowanych zdjęć, filmów, muzyki np. na YT i pewnie innych serwisach
Bo jak nie to jednak słabe.
*chyba, że żle rozumiem i wszyscy tylko proponują podstawową korektę swojej pracy w tym
Ostatnio edytowane przez RMC ; 15-09-2024 o 19:18
Duże i stare: Nikon D1, D3, D600, D700, Kodak DCS Pro-14N ! Z5 ! Olympus OMD E-M1 ! Leica X1 ! Samsung NX20 ! Pentax 645D ! i różne ładne analogi
Albo zdjęciowo: https://www.instagram.com/caban_rafal/ albo Sportowo: https://rmc-biega.pl/
Pytanie było o korektę i tego dotyczyła moja odpowiedź.
Ale narzędzia oparte o LLM, to.. narzędzia. Ostatnio na zaraz potrzebowałem na konferencję tekst o mojej firmie na 1000 znaków.
Wrzuciłem ulotkę, poprosiłem o test na 1000 znaków o fimie na podstawie ulotki. Po tem poprosiłem o poprawkę stylistyczną.
Dwie minuty później tekst poszedł do organizatora imprezy, a ja wziąłem się za inną robotę.
I nie ma zlituj się. Duża część zespołów programistycznych tak pracuje. A jak pracuje inaczej, to traci zlecenia.
Dwa lata temu, w listopadzie nastąpiła rewolucja, która od roku w wielu dziedzinach stała się normą.
Ja zrozumiałem, że chodzi tylko o korektę i taki program podlinkowałem. Używam, znacznie skraca czas na poprawienie tekstu. Płatne wersje z tego co widziałem mają bardziej zaawansowane funkcje korekty. Mnie wystarczają literówki, spacje, itp.
Natomiast mam słabą opinię o ChatGPT do tworzenia tekstów. Zastrzegam, że próby przeprowadzałem parę miesięcy temu na darmowej wersji programu, więc może to być dziś już niemiarodajne. Tworzony tekst był pusty, ogólnikowy, zawierał sporo błędów merytorycznych czy wręcz zmyśleń. Porównałbym to do poziomu bystrego ucznia ostatniej klasy podstawówki, który potrafi zgrabnie zebrać słówka ale treści w tym niewiele, a błędów sporo. Aspekt "moralny", że tak powiem, zależy do czego chcemy to wykorzystać. Druga kwestia to własność intelektualna modeli, na których AI zostało "wytrenowane", ale to już grubsza kwestia na którą mały ludek ma niewielki wpływ.
No właśnie. Pytanie tylko gdzie są granice. Tekst o firmie, który wysłuchają na konferencji, a nikogo to w sumie nie ochodzi bo większość myśli czy będzie świetny obiad pobrzmi akceptowalnie. Ale np. zapuścić do chat polecenie niech mi wyda tomik poezji. I będą pisać, że wielkim artystą byłem, zapraszać do tv, spotkania autorskie ...
Pewnie co by nie zrobił i tak każde kolejne ograniczenie będzie przekraczane. Aż sami na siebie bata ukręcimy
Ot tak ciekawy byłem. Nie oceniam nikogo i w sumie szkoda czasu na polemiki![]()
Duże i stare: Nikon D1, D3, D600, D700, Kodak DCS Pro-14N ! Z5 ! Olympus OMD E-M1 ! Leica X1 ! Samsung NX20 ! Pentax 645D ! i różne ładne analogi
Albo zdjęciowo: https://www.instagram.com/caban_rafal/ albo Sportowo: https://rmc-biega.pl/
To tak nie działa. Spróbuj podać komendę o napisanie wiersza. Jestem przekonany, że nikt Ciebie nie zaprosi na spotkanie autorskie, bo to będzie pustosłowie. Temat jest bardzo ciekawy. Niedawno widziałem takie żartobliwe podsumowanie
17260380506252.jpg
Skontaktuj się z nami