Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Zosia

Domyślnie

To ja napiszę szczerze:
    ogólnie zdjęcia spoko i konwersja i jako że jesteś świadomym fotografem to mz warto bić się o szczegóły. I nawet winieta mi nie przeszkadza. I zastrzeżeń nie ma za dużo. Ale:
    nr 1 - poza osoby znacznie starszej, koliduje z twarzą dziecięcą
    nr 2 - brak cienia w okolicach nosa powoduje wrażenie, że jest znacznie szerszy. Za to ekspresja, moment, zwał jak zwał super.
    nr 3, 4, 5 - w pierwszym momencie myślałem, że zdjęcie tej samej osoby dwa lata później, genów nie oszukasz
    ale zbiorczo jeden zarzut - perspektywa. Serio mnie to akurat przeszkadza. Zdjęcia robione lekko z góry są dla mnie nieciekawe. Tak już mam. Więc dla mnie tylko 2 i 6
    nr 7 - tu już w formie żartu - podeszwy widzę

Domyślnie

Te zdjęcia nie były robione jakoś przesadnie z góry, nie stałem na stołku czy drabince. Nie przeczę, czasem stoję delikatnie wyżej celem zgubienia brzydkiego horyzontu.
    1 miała być poważna - uśmiechniętych i roześmianych zdjęć mam zdecydowaną większość. To była też pierwsza "własna" poza Zosi tego dnia, tylko delikatnie ją skorygowałem. Na 7 miały być nogi z tyłu, no ja tak lubię i zawsze tak robię w ten sposób przynajmniej ja odnoszę wrażenie, że dziecko leży w trawie, a nie jest zakopane w ziemi.

Na 2 faktycznie uciekł cień, aż muszę zobaczyć czy w kolorze jest i czy nie uciekł przy konwersji na BW.

Tak się prezentuje 6 w kolorze:

8. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	NZ9_3074_2-2.jpg
Wyświetleń:	48
Rozmiar:	8,77 MB
ID:	81386
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Patrz jaki masz potencjał w kolorze. Zmień delikatnie brązy i będzie mega fota. Jak mówi moja żona, "jak nie jesteś pewnien, idź po bandzie a potem minimalnie skoryguj "

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patronat Zobacz posta
    Patrz jaki masz potencjał w kolorze. Zmień delikatnie brązy i będzie mega fota. Jak mówi moja żona, "jak nie jesteś pewnien, idź po bandzie a potem minimalnie skoryguj "
    Te brązy tam dodałem wiadomo, że każdy ma inne spojrzenie.
    Poniżej inny kadr bez brązów.
    9. Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	NZ9_3058.jpg
Wyświetleń:	13
Rozmiar:	14,63 MB
ID:	81388
    z pozdrowieniami - Krzysiek
    Nikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Te brązy tam dodałem wiadomo, że każdy ma inne spojrzenie.
    Poniżej inny kadr bez brązów.
    Dokładnie, każdy inaczej odbiera obraz. Zrób doświadczenie z tymi brązami, dodaj ale w taki sposób, żeby cały obraz był nimi przesiąknięty. W sensie po bandzie. I wyrównaj pomarańczem. I zobacz jaki efekt Ci wyjdzie. A potrm trochę stonuj i będzie bajkowo
    Na ostatnim znowu nie moja perspektywa.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12