Dla porównania: Sukiennice z góry. Układ i kształt wież się zgadza. Jak nic Sukiennice.![]()
Szukaj
Dla porównania: Sukiennice z góry. Układ i kształt wież się zgadza. Jak nic Sukiennice.![]()
Czegos nierozumie.Zaprzeczasz sama sobie. Piszesz mi opinie do zdjecia ktore lekko rozmylem, ze nie trafia do ciebie bo ty lubisz szczegoly(zdjecie w dziale martw.nat.abs. p.t:Reszta jast milczeniem) a sama pokazujesz foto na kyorym niema wogole szczegolow.
Wiec.............................................. ..........................?
O co chodzi..... ?
dałbym to do góry nogami![]()
zle mnie Pan zrozumiałmajac na myśli detale rozumiem np. właśnie takiego kozła, krzyż, jakis ornament wyciągnięty z architektury, nie calosc. chodzi mi po prostu o dana jednoste makro architektoniczna (ze użyje takiego slowa, ale oddaje naturę myśli)
i naprawdę nie rozumiem tej nowej tendencji na forum... zwrócisz komuś uwagę, a od razu przejrzą twoje foty, aby wynaleźć Ci ten sam błąd (ostatnia historia z prostowaniem zdjęć). kolejny kompleks polski?
mam nadzieje, ze wytlumacylam o co mi chodzi. osobiscie uwazam, ze czasem warto skupic sie na detalach architektoncznych,. malo osob to robi. a temat ciekawy. koziol bylby swietny, gdyby nie to kiczowate (imo) i cyfrowe rozmycie.
za wszelkie nieuprzejmosci/zbytnie doslownosci przepraszam, ale zbyt mi dobrze bylo w pubie.
poza tym. koncepcja tego zdjecia - pokazac Krakow nieco inaczej. sam tytul - ocean, woda itd. z gory koncepcja nie bylo ukazanie detali sukiennic a klimatu Krakowa. jezeli go nie dostrzegasz - spoko. nie robi.
Cytat:Napisał vanve
Czegos nierozumie.Zaprzeczasz sama sobie. Piszesz mi opinie do zdjecia ktore lekko rozmylem, ze nie trafia do ciebie bo ty lubisz szczegoly(zdjecie w dziale martw.nat.abs. p.t:Reszta jast milczeniem) a sama pokazujesz foto na kyorym niema wogole szczegolow.
Wiec.............................................. ..........................?
O co chodzi..... ?
przykro mi Kami ze nic nie zrozumialas ,i aby "uratowac swoja fotke "podpierasz sie cytuje(i naprawdę nie rozumiem tej nowej tendencji na forum...) niewlasciwie wyciagnietymi wnioskami ,bo generalizowanie w tym przypadku jest bezzasadne-wlasnie dlatego prosilem "pokaz swoje fotki,poraz kolejny okazuje sie ze rzeczywistosc nas przerasta ,zycze tworczych fotek -bo rozumiem ze szukasz swego stylu
Najśmieszniejsze jest to, że Wy (mówię o uż. Harb i Vanve) mówicie, wg mnie, o czym innym, niż Kami.
Ona broni swojej foty przed "atakiem" (nie najszczęśliwsze słowo, wiem, ale nie chce mi się myśleć nad lepszym) ze strony Vanve, który zarzucił jej, że krytykuje go za to, co sama robi. (wybaczcie, że tak zawile). Prawda jest taka, że to jednak Wy źle zrozumieliście. Zdjęcie skrytykowane przez Kami (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=37337) pokazuje detal architektoniczny, głowę kozła/czegokolwiek, i Kami, pisząc, że lubi detale, miała na myśli właśnie detale architektoniczne. Przeszkadzało jej rozmycie zdjęcia, promieniste wokół rzeczonego detalu, i to normalna rzecz-nie wszystkim wszystko musi się podobać, dla mnie też, zresztą, pasuje tam ono jak niedźwiedź do biurowca. Odpowiedź, którą otrzymała, była, co najmniej, dziwna-"skoro lubisz detale, to się ich nie czepiaj''. Czy już nie można wyrazić swojej opinii?
PS. Vanve, jak już używasz zwrotów grzecznościowych (a takimi są "Pan" i "Pani"), to pisz je z tzw. wielkiej litery. Taki zwyczaj.
D300
Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900
Skontaktuj się z nami