Tylko czy ja kogokolwiek krytykuje za używanie Trybów? To raczej mnie oskarża się o manię wielkości, nie do uczenie, i zacofanie dlatego że wolę M. Nie uważam się za lepszego a dlatego że preferuje inne metody wielu próbuje mi to wmówić.
Zaczynam wątpić czy jest jeszcze ktoś na tym forum który ma podobne do mojego podejście. Poczytajcie sobie chociaż by Bryana Petersona. Jeśli ktoś uważa że on nie zna się na fotografii to nie mam pytań.
Co do innego posta. Robiłem wiele razy reportaże z zawodów w hali w judo który to sport raczej nie jest statyczny a oświetlenie koszmarne. Moje zdjęcia trafiły do galerii klubu, okręgu i ligi miedzywojewodzkiej. Zdjęcia z turnieju Masters w Bratyslawie nadal znajdują się w galerii. Podobnie jak w Zagrzebiu. Zgadnijcie w jakim trybie były robione? Mało tego AF-S to 80% AF-C 10 i ok 10% manuał AF. Post produkcja to minimalna korekcja temperatury, jasności i czasem crop.
Wątek porównania z samochodem miał być żartem jednak potraktowano go dość poważnie. Nie będę w to brnąć choć przeczytałem kilka bzdur. A propos, które wyczynowe autko ma ABS, ESP itp? Zachamuj z ABS na piasku a zrozumiesz. Ale jeśli masz wiedzę to dasz radę.
Zadam może jeszcze raz pytanie.
Czy ktoś jeszcze na tym forum preferuje tryb M? Czy zostałem już tylko sam neandertalczykiem?
- - - - kolejny post - - - - - -
To że coś nie jest łatwe nie znaczy że jest złe i niepotrzebne. Mnie też chodzenie na łatwiznę nie bawi. Dla mnie to zabawa, hobby i ma przynosić radość. Radość tym większa im trudniej to przychodzi.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami