Close

Strona 1889 z 1914 PierwszyPierwszy ... 8891389178918391879188718881889189018911899 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18 881 do 18 890 z 19131

Domyślnie

Albo jakieś jaśniejsze stałki. Z patentów, które zgłosił tamron w ostatnich latach, przebija też kilka szkieł f/1.4.

https://www.sonyalpharumors.com/tamr...n-february-22/

W sumie nie chce mi się nawet zgadywać. Nadal jestem załamany zgonem 20-50. A może, rodem z brazylijskiej telenoweli, w lasach Amazonii odnajdą jego brata bliźniaka, który pojawi się CP+ show w przyszłym tygodniu. Tego się będę trzymał.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    ...Ps. Koledzy z Z-tkami nie czytajcie tego
    Y yy yyy, dlaczego nie?
    Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    ...Nadal jestem załamany zgonem 20-50...
    Nie lubią Cię w branży? Najpierw Nikon skasował kompakty DL a teraz to.
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Mam prośbę.
    Mam kłopot z A7III - aparat jest chyba jeszcze na gwarancji więc wyślę go do serwisu, ale jak to z serwisami bywa, może być różnie.
    Szukałem ale na podobny przypadek nie trafilem.
    Raz na jakiś czas aparat zawiesza się tuż po zrobieniu zdjecia. monitorek gaśnie, świeci się na stałe dioda zapisu. Po czym aparat "resetuje się" a zdjęcia nie ma.
    Jest to całkowicie losowe. Różne karty. SANDISK,SONY tough,lexar
    Wygląda na to (chyba) że prawdopodobieństwo zwieksza się gdy na karcie jest sporo zdjęć i np. część była wykasowana przy pomocy komputera. Ale jest to obserwacja której nie jestem w stanie zweryfikować, bo te przypadki zdarzają się zbyt rzadko.
    Obawiam się po prost tego że za jakiś czas sprawa się pogorszy ale upłynie już gwarancja. A druga obawa związana jest ze znaną złośliwością przedmiotów w serwisie. Tam się "naprawiają"
    Czy ktoś gdzieś może natrafił na podobny przypadek ?

Domyślnie

Jeśli to się dzieje losowo i stosunkowo rzadko to trudno będzie serwisowi się na to natknąć o ile im się nie przyfarci. Ja mam 3kę od 4 lat i nie spotkałem się z czymś takim. Może formatuj kartę w aparacie. Ja tak robię. Baterie masz oryginalne czy może stosujesz zamienniki?
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 18-02-2023 o 12:39

Domyślnie

Oryginalne. Karty formatowane w aparacie.
    Właśnie losowość mnie martwi, jestem praktycznie 100% pewny ze aparat w serwisie będzie działał bez żadnego problemu. To jest ta złośliwość przedmiotów w serwisie

Domyślnie

Masz jakoś oznaczone te aku? Jeśli tak to zapisuj sobie na jakim ci się rozkraczyło. Może to problem z pinami którejś z baterii. Kiedyś coś takiego widziałem na yutubku, ale nie mogę teraz znaleźć. Przy czym to się tyczyło zamiennika.

Domyślnie

18-500 na aps-c??
    -Klient: nie da się, hahahaha
    -Tamron: założymy się?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Mam prośbę.
    Mam kłopot z A7III - aparat jest chyba jeszcze na gwarancji więc wyślę go do serwisu, ale jak to z serwisami bywa, może być różnie.
    Szukałem ale na podobny przypadek nie trafilem.
    Raz na jakiś czas aparat zawiesza się tuż po zrobieniu zdjecia. monitorek gaśnie, świeci się na stałe dioda zapisu. Po czym aparat "resetuje się" a zdjęcia nie ma.
    Jest to całkowicie losowe. Różne karty. SANDISK,SONY tough,lexar
    nie napisałeś z jakim to obiektywem bo to może z nim jest problem, sprawdziłeś z innym obiektywem czy jest tak samo ? używasz jakieś przejściówki itp?

Domyślnie

Obiektyw nie ma znaczenia
    Bateria - może to jest trop ?

- - - - kolejny post - - - - - -

Okazuje się że jednak mam 1 zamienik, ale jestem prawie pewien że coś takiego wystąpiło na baterii sonoskiej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Obiektyw nie ma znaczenia
    ...
    ... no nie masz racji ale ok jesteś mądrzejszy.

Strona 1889 z 1914 PierwszyPierwszy ... 8891389178918391879188718881889189018911899 ... OstatniOstatni