Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Wzory kalendarzy

Więc tak. Zakładamy, że chce zrobić kalendarz. Konkretnie urząd w którym pracuję chce zrobić kalendarz dla pracowników i ew. jako suwenir dla gości. Coś typu jeden duży z wszystkimi miesiącami lub 12 kartowy.
    I sedno sprawy. Graficznie to ja nie jestem bogiem więc czy jest do znalezienia coś takiego jak szablony gdzie wrzucam tylko zdjęcie??? Tylko żebym to mógł wykorzystać oczywiście nie do zarobków ale w pewnym sensie komercyjnie.

Osobiście znalazłem coś takiego tutorial

Domyślnie

A jak chcesz to drukowac? Na drukarkach biurowych, czy w drukarni?
    Jesli to drugie, to wiekszym zmartwieniem powinno byc dla Ciebie przygotowanie tego do druku, niz samo zmontowanie odpowiednich stron i kalendarium.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A jak chcesz to drukowac? Na drukarkach biurowych, czy w drukarni?
    Jesli to drugie, to wiekszym zmartwieniem powinno byc dla Ciebie przygotowanie tego do druku, niz samo zmontowanie odpowiednich stron i kalendarium.
    Docelowo ma być oddane do drukarni. Nie znam się, więć jeśli możesz rozwiń myśl o przygotowaniu do druku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez legionize Zobacz posta
    Docelowo ma być oddane do drukarni. Nie znam się, więć jeśli możesz rozwiń myśl o przygotowaniu do druku.
    To jest temat na kilka ksiazek i lata pracy, a Ty chcesz, zeby "rozwinac mysl" na forum?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

pebees
    Gość

Domyślnie

legionize wydaje mi się, że najlepiej by było, gdybyś opracował sobie szkic takiego kalendarza, wybrał zdjęcia do niego, i poszedł z tym do drukarni, tam powinni mieć i szablony kalendarzy, i szybko i dobrze dostosować je do tego, co potrzebujesz. Zapłacisz parę zł więcej, a będzie to raczej lepiej zrobione niż byś sam to robił.

Domyślnie

Prawde mowiac ostatnia rzecz jaka bym zrobil przy projektowaniu kalendarza, to uzycie jakiegokolwiek szablonu. Dobor kalendarium, czy w ogole kompozycja poszczegolnych elementow kalendarza -- to sprawa indywidulana, zwiazana z zawartoscia kalendarza, grupy docelowej odbiorcow, etc.
    Ponizej masz kilka probek... Raczej szablony nie pasowalyby do tego, prawda?! Na odbior kalendarza wplywa calosc, a nie tylko zdjecia.

www.SALDAT.pl

Domyślnie

pebees chyba masz rację

Uprawnienia umieszczania postów