Close

Strona 21 z 61 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 602

Wątek: Kulinarnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pilej Zobacz posta
    Tak mogłem zrobić, niestety naleśniki już zjedzone
    szkoda, bo chętnie bym zobaczył jak to dopracowujesz zanim przeskoczysz na kolejny temat
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez notdot Zobacz posta
    szkoda, bo chętnie bym zobaczył jak to dopracowujesz zanim przeskoczysz na kolejny temat
    Tak już mam Tym bardziej w kulinariach, gdzie raczej ciężko powtarzać zdjęcie...

Domyślnie

115 - bardzo IMO fajnie. W całej serii widać moim zdaniem rozwój, ale to zdjęcie po prostu fajnie rzuciło mi się w oczy, choć pewnie nie tak łatwo znaleźć uzasadnienie dla tej niebieskiej gazy. Co nie zmienia faktu, że fajnie się odbiera.
    /knajpa może się nazywać "niebieska chmurka i mamy uzasadnienie./
    Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l

Domyślnie

Tym bardziej w kulinariach, gdzie raczej ciężko powtarzać zdjęcie...
    skad te farmazony?
    w foto kulinarnej powtarzanie wielokrotnie ujecia to norma. szczegolnie w przypadku wszelakich plynow sosow i syropow. No chyba ze klient ma towaru na jedna probe. To wtedy musi sie udac
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

@sailor chodziło o to, że jak zrobię zdjęcie, uznam za udane, minie kilka godzin, wszystko mi oklapnie, pietrucha zwiędnie, to wtedy ciężko powtórzyć nie wymieniając całego dania.

118.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	leczo-p.jpg
Wyświetleń:	15
Rozmiar:	796,9 KB
ID:	61077

119.

Nazwa:	grill-p7.jpg
Wyświetleń:	14
Rozmiar:	609,5 KB
ID:	61078

120.

Nazwa:	sledzikzcebulka-p.jpg
Wyświetleń:	14
Rozmiar:	752,8 KB
ID:	61079

Domyślnie

@sailor chodziło o to, że jak zrobię zdjęcie, uznam za udane, minie kilka godzin, wszystko mi oklapnie, pietrucha zwiędnie, to wtedy ciężko powtórzyć nie wymieniając całego dania.
    ale zawsze możesz zrobić podobne ustawienie, inne danie ale poprawić to co ci się nie udało na poprzednim zdjęciu
    przykładowo #120 i ten sam błąd czyli brak doświetlenia poszczególnych elementów na talerzu i świecone ogólnie z jednego kierunku
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

minie kilka godzin
    analogiem robisz i skanujesz?

118.

Nazwa:	leczo-p.jpg
Wyświetleń:	15
Rozmiar:	796,9 KB
ID:	61077
    nie widze leczo na zdjeciu

119, 120

co chciales pokazac na tych zdjeciach? bo na bank nie grillowana kielbase, swoja droga tragicznie przygotowana, a na 120 nie mam pojecia co jest.
    nieustajaco masz problem z przygotowaniem i wyeksponowaniem glownego tematu - trzeba popracowac nad warszteem kuchennym nie tylko fotograficznym.
    od zawsze powtarzam ze kulinarna fotografia jest trudna jesli sie ja robi w zespole i bardzo trudna jesli sie ja robi samemu - musisz byc kucharzem stylista i fotografem w jednym.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    analogiem robisz i skanujesz?

nie widze leczo na zdjeciu

119, 120

co chciales pokazac na tych zdjeciach? bo na bank nie grillowana kielbase, swoja droga tragicznie przygotowana, a na 120 nie mam pojecia co jest.
    nieustajaco masz problem z przygotowaniem i wyeksponowaniem glownego tematu - trzeba popracowac nad warszteem kuchennym nie tylko fotograficznym.
    od zawsze powtarzam ze kulinarna fotografia jest trudna jesli sie ja robi w zespole i bardzo trudna jesli sie ja robi samemu - musisz byc kucharzem stylista i fotografem w jednym.
    Dzięki wielkie, takich komentarzy potrzebuję. Staram się pracować nad kompozycją, być może rzeczywiście zapominając o głównym temacie. Trafiłeś w to, że mam zaległości w kuchni.
    Na 120 jest śledzik w sosie musztardowym.
    Powiesz co jest nie tak z tą kiełbasą i leczo?

Teraz coś na słodko

121.

Nazwa:	mleko-2-p3.jpg
Wyświetleń:	9
Rozmiar:	822,8 KB
ID:	61145

122.

Nazwa:	paczkimini-p5.jpg
Wyświetleń:	9
Rozmiar:	954,4 KB
ID:	61146

I kawa...
    123.

Nazwa:	kawakomp-p3.jpg
Wyświetleń:	235
Rozmiar:	578,6 KB
ID:	61147
    Ostatnio edytowane przez Pilej ; 22-03-2022 o 19:31

Domyślnie

Ostatnie bardzo klimatyczne. Świetnie pasuje tutaj ta stara decha, młynek i dymek nad filiżanką. Zaglądam do tego wątku od czasu do czasu i widzę bardzo duży postęp w Twoich pracach. Są coraz lepsze w zakresie techniki, oświetlenia i kompozycji i coraz przyjemniej się je ogląda.
    pozdrawiam
    Tomek

Strona 21 z 61 PierwszyPierwszy ... 11192021222331 ... OstatniOstatni