Close

Strona 254 z 272 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 531 do 2 540 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz ja w branży wizualizacji, prezentacji, nagłośnienia etc. pracuję tylko 23 lata więc pewnie jeszcze niektórych rzeczy nie wiem - dzięki za uświadomienie ...
    To tym bardziej marketingowy bełkot powinien być Ci obcy.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ale OLED to też LED.
    No widzisz? Ale jakoś nikt na OLED nie mówi LED, a w tym przypadku są przynajmniej ku temu podstawy.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    To tym bardziej marketingowy bełkot powinien być Ci obcy.
    Nie chodzi o marketing tylko o żargon .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Ja poluję na Samsungowego Neo w 75" lub odpowiednik Sony, ale kurde w 75 calach kosztują równo dychę, więc poczekam do noworocznych wyprzedaży. OLED jest piękny, ale w jasnym pomieszczeniu w trybie kinowym świeci po prostu za słabo.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Zmieniłem TV, moja stara plazma Panasonica wyemigrowała do innego mieszkania a ja kupiłem QLEDA od Samsunga ze strasznie sztucznymi w porównaniu do plazmy kolorami
    Ale ... czy ktoś wyprowadzał dźwięk z TV Samsunga na wieżę stereo? Można to zrobić jedynie po kablu optycznym. Sęk w tym, że wzmacniacz Yamahy nie kuma sygnału z Samsunga.
    Najciekawsze jest to, że ani wsparcie Samsunga ani wsparcie Yamahy nic nie wiedzą o parametrach tego wyjścia i wejścia (optycznego). Sam doszedłem do tego co jest problemem, ale to mi nie pomogło bo wychodzi na to, że tak normalnie to się nie da. W necie nie ma o tym informacji, aż mi sie nie chce wierzyć, że wszyscy słuchają tego na głośnikach z TV albo używają kina domowego. Nikt nie słucha w stereo?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 14-07-2022 o 00:34
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Zmieniłem TV, moja stara plazma Panasonica wyemigrowała do innego mieszkania a ja kupiłem QLEDA od Samsunga ze strasznie sztucznymi w porównaniu do plazmy kolorami
    Ale ... czy ktoś wyprowadzał dźwięk z TV Samsunga na wieżę stereo? Można to zrobić jedynie po kablu optycznym. Sęk w tym, że wzmacniacz Yamahy nie kuma sygnału z Samsunga.
    Najciekawsze jest to, że ani wsparcie Samsunga ani wsparcie Yamahy nic nie wiedzą o parametrach tego wyjścia i wejścia (optycznego). Sam doszedłem do tego co jest problemem, ale to mi nie pomogło bo wychodzi na to, że tak normalnie to się nie da. W necie nie ma o tym informacji, aż mi sie nie chce wierzyć, że wszyscy słuchają tego na głośnikach z TV albo używają kina domowego. Nikt nie słucha w stereo?
    Powinien kumać. Ja też kupiłem Samsunga (85Q80A) ale ilośc jego wad z kijowymi kolorami i walącą po oczach bielą spowodowała, że spakowałem to dziadostwo i kazałem żeby przyjechali mi to zabrać z powrotem do sklepu. Po optyku na Yamaha był dźwięk u mnie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Nie kuma i nawet w odróżnieniu od wsparcia technicznego obu firm wiem dlaczego. Od znajomego pożyczyłem wysokiej klasy przetwornik cyfrowo-analogowy czyli DAC, który ma diodki pokazujące jakie jest próbkowanie sygnału. No i okazuje się, że Samsung daje 48 kHz, a Yamaha na pewno daje radę z 44,1 kHz (czyli normalne CD) i wg instrukcji 192 kHz. Natomiast jakie inne kHz to nikt nie wie, nawet wsparcie techniczne Yamahy nie zna parametrów sprzętu, co jest kuriozalne wręcz. Tak samo ci od Samsunga nie wiedzą że mają 48 kHz. Dziwię się, że Yamaha tego nie czyta, 48 kHz wypiera 44,1 (pomijając CD).

Czyli muszę kupić dodatkową rzecz, DAC, obsługujący 48 kHz i do wzmacniacza dać dźwięk analogowy
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 14-07-2022 o 02:21
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Czyli muszę kupić dodatkową rzecz, DAC, obsługujący 48 kHz i do wzmacniacza dać dźwięk analogowy
    Wydaje się jedyne rozwiązanie. Ja byłem w podobnej sytuacji - TV Sharp jako wyjście ma jedynie optykę.
    A z kolei stara dobra Yamaha stereo której używam ma same wejścia analogowe. Kupiłem przetwornik i śmiga.

Domyślnie

Potwierdzam, mój Samsung tez daje 48kHz, wyświetla się to na amplitunerze. Chyba jedyne wyjście to zakup DACa, w przypadku stereo też. Z tego właśnie powodu musiałem podłączyć amplituner, a chciałem zostać przy wzmaku stereo.
    I jeszcze jedno, dźwięk po optyku jest często cichszy niż z innych źródeł i o ile z tv nie ma jeszcze takiego dramatu, to na przykład z dekodera UPC to jest jakaś pomyłka, na początku myślałem, że w ogóle nie działa, zanim się zorientowałem.

Domyślnie

Niewiarygodne. Z ciekawości googlnąłem i taki pierwszy z brzegu strzał (2017 rok):
    "Recently I was toying with the optical output of my LG LED TV. Output was set as PCM. Now whatever the input I am providing with HDMI (source was Pioneer BDP and another DVD player) to the TV, I am getting only 48 KHz Audio sampling rate through the TV optical out as I can see it through Musical Fidelity M1 DAC."
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Po pierwsze trzeba było kupić OLEDa.

Co do stereo, to masz dwa (proste) wyjścia:

Kabel minijack >>> czincze

Screenshot 2022-07-14 at 09-49-58 kabel mini jack chinch – Szukaj w Google.png

Adapter BT >>> czincze

Screenshot 2022-07-14 at 09-50-35 adapter bt chinch – Szukaj w Google.png

Jest jeszcze trzecie rozwiązanie, też będzie działać. https://www.swiatkabli.pl/pl/p/Konwe...NCH-ANALOG/118
    Ostatnio edytowane przez Rafał_Sz ; 14-07-2022 o 09:57
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Strona 254 z 272 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów