Close

Strona 234 z 272 PierwszyPierwszy ... 134184224232233234235236244 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 331 do 2 340 z 2712

Domyślnie

To się powiększy obraz tak, żeby pasek znikl na dole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał_Sz Zobacz posta
    Ja tylko powtórzę - OLED, obojętnie której marki. Wszystkie matryce czy to z 2020, czy nowsze, zmiatają LCD czy QLED.
    OLED 65" VS LCD 65

OLED jest praktycznie 2 x droższy
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    OLED 65" VS LCD 65

Tanie mięso psy jedzą. Poza tym kolega pytał o inną przekątną.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Krzysztofh Zobacz posta
    To prawda, ale mają jedną poważną wadę, o której niektórzy nie wiedzą decydując się na kupno. Wada ta ujawnia się w ciągu roku i nie jest objęta gwarancją jeżeli dość intensywnie ogląda się programy informacyjne ze stałymi elementami obrazu.
    Ale kupowanie OLEDa do ogladania kanałów informacyjnych to jak kupowanie wysokiej klasy sprzętu audio do sluchania "jedynki" na falach długich. Pod konsolę też bym OLEDa nie kupił.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Kupiłem już ponad rok temu Sony TV Sony KD-55XF9005. Ma on swoje wady i zalety. W momencie jak wchodził na rynek kosztował ponad 6 tyś. zł. Kupiłem go za niewiele ponad 3 tyś. zł. Główne zalety to wierne odwzorowanie kolorów, bez potrzeby kalibracji. Tu przykładowy test: klik
    Wady, to, potrafi się zawiesić bez wyraźnego powodu.Nie jest to w sumie jakieś uciążliwe, bo powiedzmy raz w tyg. i trwa to ok 1 minuty.
    Druga wada to długi czas odczytu z nośnika USB, też można się w sumie przyzwyczaić ... Największa zaleta moim zdaniem w tym TV to wierne kolory bez potrzeby kalibracji i tu się nie zawiodłem. Tym głównie się kierowałem przy zakupie TV, a że lubię też oglądać programy informacyjne to OLED wypadł od razu w przedbiegach.
    Mam nadzieję, że posłuży co najmniej 10 lat, jak poprzednik 40 calowy LCD Samsung, który dalej działa, a ma bodajże 12 lat i został przeniesiony do mniejszego pokoju.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 08-07-2021 o 22:07

Domyślnie

żeś teraz błysnął mądrością

dla mnie TV za 3999 czy 4199 jakoś tak płaciłem, było już szynką na wypasie. za 65" LG.

A jak patrzyłem OLEDY 55" za min 6000-6500 to serio, na głowę nie upadłem aż tak mocno. Dobry OLED 65" rok temu to był zakup od 7000 do nawet 8000 zł. Dziękuje, wolę swoje "mielone".

Co dla jednych jest sufitem a drugich podłogą.

Domyślnie

Pod konsolę też bym OLEDa nie kupił.
    z jednej strony rację masz, jak już coś kupuję to lepsze co by mi służyło dłużej
    a z drugiej nie mam ochoty wydawać majątku, stąd pytam tu, co kto poleci

no i jeszcze konsola, czasami w jakąś gierkę bym zagrał, nie to że namiętnie po 15 godzin dziennie ale godzinka-dwie, czy to problem wteddy?
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Godzinka, dwie to nie problem. Chodzi o długotrwałe, statyczne elementy które często są wyswietlane w grach.
    @sokolnik. Tu nie chodzi o sr**e pieniędzmi. Wprost przeciwnie. Dziadek mi mówił, że jest sie zbyt biednym, żeby kupować dziadostwo. A ja do tego wychodzę z założenia, że albo dobrze, albo wcale.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

OLED 65" VS LCD 65

A porównujesz porównywalne telewizory jeśli chodzi o klasę, czy najtańszy LED vs OLED ?

- - - - kolejny post - - - - - -

żeś teraz błysnął mądrością

dla mnie TV za 3999 czy 4199 jakoś tak płaciłem, było już szynką na wypasie. za 65" LG.

A jak patrzyłem OLEDY 55" za min 6000-6500 to serio, na głowę nie upadłem aż tak mocno. Dobry OLED 65" rok temu to był zakup od 7000 do nawet 8000 zł. Dziękuje, wolę swoje "mielone".

Co dla jednych jest sufitem a drugich podłogą.
    A LG nie robi czasami telewizorów 65 tylko na IPSie ? Przy oglądaniu wieczorem jest dramat.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Ja oglądam filmy wieczorami i dramatu nie ma, nie wiem o czym piszesz
    Mecze w 4K na TVP4K też ładnie wygladaja
    Dobrze ze te 65 kupklem bo 55 by sie szybko okazał za mały

Domyślnie

Ok, czyli OLED bo ma najlepszą jakość obrazu??? kontrast, jasność, oddawanie kolorów, smużenie, czas reakcji?? czy może na jeszcze coś zwrócić uwagę?
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Strona 234 z 272 PierwszyPierwszy ... 134184224232233234235236244 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów