Nie no, przesada, najwyżej 270 stopni Eco.![]()
Szukaj
Nie no, przesada, najwyżej 270 stopni Eco.![]()
Co się stało, Truck się popsuł?
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Phi...
Nasi spece ponoć nagminnie wyłączają kontrolkę "check engine" by zaoszczędzić nerwów i kasy użytkownikom.
No ale co w takim razie z kasą dla nich?
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Ten od "affordable" usług, to ile mocniejszy silnik ma od normalnego trucka?
Holować może różne ciężary i pewnie musi być przygotowany na różne sytuacje.
Musi być gotowy na wszystko. To nie jest tak, że podkłada się hol pod przednią oś i tyle. Trzeba odkręcić wał napędowy, dostarczyć do zepsutego trucka własne powietrze, elektrykę, wszystko pozabezpieczać, a potem bujać się po uliczkach już takim zestawem dużo za długim. Paskudna robota, a jeszcze przyjdzie zima, mróz, to naprawdę trzeba być twardzielem.
Pytałem gościa, co ma pod maską, mówił że normalny Caterpillar 500 KM, ale skrzynia 18-ka. W każdym razie mój ciężki zestaw targał, jak Reksio szynkę.
Aha, "affordable" oznacza jakieś $800 za pół godziny.
I jeszcze miejsce jego pracy.
446.
![]()
Przełączników i zegarów w kabinie jak w samolotach z lat 30. ubiegłego wieku.![]()
No, oglądałem "Ciężarówką przez Stany" i była tam taka akcja.
Swoją drogą, przebrnąłem dzisiaj przez cały wątek. Super zdjęcia, zazdroszczę odwiedzanych miejsc, chociaż pracy już nie. Ciężka i stresująca często. A jazda po NY, to już ekstremum, jak sądzę. Podobno stawki są wyższe, bo nie wszyscy chcą tam jeździć.
GFX 50SII, X-T5, X-T30II, S1RM2, S5II, G9II, G9
Time is meaningless, and yet it is all that exists.
Skontaktuj się z nami