Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Question tamron 17 - 50 2.8

Witam, mam problem z nowym tamronem 17 - 50 2.8. Problem dotyczy obluzowania się ostatniej z soczewek a w związku z tym również pierścienia do mocowania filtra. zauważyłem, że przy ogniskowej 17 dwie ostatnie soczewki dotykają się i przedostatnia wypycha ostatnią nieznacznie dio góry.Przy innych ogniskowych powstały luz powoduje chwianie się pierścienia do mocowania filtra. Postanowiłem sam rozwiązać problem i zdjąłem zaślepkę otaczającą filtr i ostatnią soczewkę a następnie odkręciłem soczewkę maksymalnie do góry - problem zniknął soczewki nie dotykają się i nie ma więcej luzu ponieważ ostatnia soczewka dociska teraz pierścień. Jednak nie znam się zbytnio na mechanice obiektywów i nie wiem czy postąpiłem słusznie odkręcając soczewkę do końca. Proszę o poradę jakiegoś fachowca lub kogoś kto już miał do czynienia z podobnym problemem. Pozdrawiam

Domyślnie

zadzwoń do serwisu Tamrona i zapytaj czy oni to tak samo naprawiają.
    pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubedes Zobacz posta
    zadzwoń do serwisu Tamrona i zapytaj czy oni to tak samo naprawiają.
    A to było dowcipne...he he he

Domyślnie

nie chce zakładać nowego tematu, chcialem tylko Was zapytać jak sobie radzić ze zniekształceniami
    obrazu przy fotografowaniu szerkokim kątem, ludzi są pokrzywieni i wygladają tragicznie na brzegach
    kadru, czy pstrykać od 30 mm czy jak ? czasami nie idzie wykadrować inaczej zeby czlowieka nie
    wsadzic na brzegu kadru i żeby wszystkich nie zmieścić, przykładowo na jakiejs imprezie z tańcami...
    przem

Domyślnie

specjal Niestety to wada zoom-ów. Mi tez się to zdarza, ale czasem wykorzystuję to na korzyść, jako pseudo rybie oko. Ale zazwyczaj staram się unikać takich zdjęć, by po brzegach mieć ludzi, którzy potem wyglądają jak "mongołowie".
    Pozdrawiam.
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

moj kierownik nie byl zadowolony jak na zdjęciu zobaczył że wygląda jakby sie urodzil w Czarnobylu
    przem

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Znaczy się, że obiecana premia poszła się gibać.

Gaduła Awatar wlopis
    Miasto
    Swarzędz koło Poznania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Znaczy się, że obiecana premia poszła się gibać.
    dobre
    SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez specjal Zobacz posta
    moj kierownik nie byl zadowolony jak na zdjęciu zobaczył że wygląda jakby sie urodzil w Czarnobylu
    Bo kierownika daje sie w sam srodek i wtedy nie jest znieksztalcony
    Nikon

Domyślnie

Co za czasy... wyksztalcenie niewazne, znieksztalcenie - za to bardzo istotne oczywiscie kierownika
    Ale tak serio w temacie - o co chodzi z t17-50? Dosc duzo czytam o roznego rodzaju wadach, glownie mechanicznych. Czyzby kontrola jakosci spadla? A szkoda, bo to fajne szkielko.... Ja wyleczylem sie z zakupu.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów