Close

Strona 1825 z 1914 PierwszyPierwszy ... 82513251725177518151823182418251826182718351875 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18 241 do 18 250 z 19131

Domyślnie

Czyli jak kupujesz nowy, to możesz wylosować używany po trzech zwrotach i wszyscy będą udawać, że on dalej jest nowy, bo takie jest prawo rynku.
    Pozostaje mi wzruszyć ramionami. Płacąc za nowy, wymagam fabrycznie nowego i zapakowanego produktu. Koniec, kropka.

Fajne foty z tego 28. Też go miałem przez jakiś czas na a6000 i dobrze wspominam.
    a7c + 24 1.8 + 35 1.8 + 75 1.8 + 24-70 + 28-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    @Ligo Pytanie jest, kto i jak ma aktualizować aparat. Przecież nie będzie krążył między producentem a fabryką z powodu każdej aktualizacji, to chyba oczywiste. A piszesz, że ma być fabrycznie zamknięty. Pytałeś, jak robi to B&H? Sam jestem ciekawy, sam sklep "fabrycznie" zamyka? Bo chyba nie da się zaktualizować aparatu bez otwierania pudełka, ba, trzeba otworzyć klapkę, włączyć, sprawdzić. Ja wolę kupić z najnowszym softem, nie bawić się w jakieś aktualizacje nowego aparatu (to dopiero byłoby chore). Próbowałeś to rozgryźć, czy tylko ma tak być, bo tak?
    Nikto i nijak aktualizuje w B&H. Wiesz jaki tam jest przemiał? Tam sprzedaje się kontenerami, a w sklepie towar do kas podają wielkim taśmociągiem. Poważnie.
    Uparłeś się na te aktualizacje w sklepie. Kto i po co miałby to robić, kiedy sprzęt przychodzi z fabryki z najnowszym w danej chwili softem. Tak samo nie ma potrzeby grzebania w pudełku w poszukiwaniu numeru seryjnego, ponieważ jest on także nabity na pudełku, nawet typu "white box".

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez sandor Zobacz posta
    Czyli jak kupujesz nowy, to możesz wylosować używany po trzech zwrotach i wszyscy będą udawać, że on dalej jest nowy, bo takie jest prawo rynku.
    Pozostaje mi wzruszyć ramionami.
    Dlatego w Polsce nigdy nie będzie dobrze, bo nawet jak jest źle, to i tak wszyscy mówią, że jest dobrze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Dlatego w Polsce nigdy nie będzie dobrze
    Będzie.
    Bo będzie Nowy Ład.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Zaczynam się bać...

Pokaż lepiej ten nowy ładny sprzęt.

Domyślnie

Zaczynam się bać...
    Ty???

Pokaż lepiej ten nowy ładny sprzęt.
    Ani on nowy, ani ładny. Ostatnio Jola nazwała go Tarpanem, ale truckiem jednak też nie jest...
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Zainstalowałem sobie ten programik https://www.picmeta.com/download.htm zrobiłem testowo 3 foty z zapisem na kartę. "Foty", bez obiektywu, ale niby plik zapisało. Wychodzi na to, że przebieg migawki to 9 zdjęć. Więc możliwe, że przy pierwszym włączeniu przez przypadek też coś tam nacisnąłem jeszcze zanim była karta włożona. Na pewno coś pstryknąłem bo kojarzę, że widziałem, iż osłona migawki była na moment zamknięta. Więc raczej to faktycznie nówka egzemplarz bo nikt by nie oddał po zrobieniu np. 5 zdjęć. Chyba
    Lekki niepokój pozostał, ale jak pisał @wpkx, olać to Trzeba kupić obiektywy i zacząć robić fotki w wolnej chwili i cieszyć się ze sprzętu i życia
    D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sandor Zobacz posta
    ...
    Chłop swoje, baba swoje. Ja o aktualizacji, Ty o zwrotach. Nie podoba się to sam zwróć. Jeśli czyta to sprzedawca musi tylko ładnie zamknąć pudełko i wszystko będzie super. Jak z tymi 15-latkami z licznikiem cofniętym o 100k km, starsza pani do kościoła w niedzielę jeździła Jak ktoś lubi żyć złudzeniami, to sprzedawca wyjdzie zapewne na przeciw oczekiwaniom.

Cytat Zamieszczone przez Bartolini82 Zobacz posta
    ...
    Trzeba kupić obiektywy i zacząć robić fotki w wolnej chwili i cieszyć się ze sprzętu i życia
    Napawaj się dziewicą bez przebiegu Narobisz zdjęć i będzie stary z przebiegiem, ponadto obiektywy są przereklamowane... chyba, że można wybierać ten jeden egzemplarz z pięciu w sklepie
    Potem nuda, zostaną już tylko testy i bateryjki

Domyślnie

I czyszczenie matrycy, pozostanie.
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Malkontenci...

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Ostatnio Jola nazwała go Tarpanem
    Myślę, że szybko doceni komfort (mimo wszystko - w sensie poprzednika), widoczność i bezpieczeństwo.

Domyślnie

poste, co Ty masz z tymi aktualizacjami? Nie umiesz sobie wgrać nowego softu do aparatu?
    Co mam zwrócić? Czytaj ze zrozumieniem, jak się do czegoś odnosisz.
    a7c + 24 1.8 + 35 1.8 + 75 1.8 + 24-70 + 28-200

Strona 1825 z 1914 PierwszyPierwszy ... 82513251725177518151823182418251826182718351875 ... OstatniOstatni