Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Dzisiejsza laka

Domyślnie Dzisiejsza laka

Kilka fotek z dzisiaj.
    Oczywiscie pod ocene
    Jesli mozna to takze prosze o zidentyfikowanie.

1. niestety uciete skrzydelko, moze jakies inne kadrowanie w zwiazku z tym ?

2.

3.

4.

5.

6. nieostry odwloczek

7. nieostre ale ciezko zlapac na ostro podczas lotu ... tak mi sie wydaje, kadr zrobilem w stylu panoramki, nie wiem czy dobrze, oryginalna fota jest wieksza

Domyślnie

Mi sie najbardziej podobają te robalki na 5.
    Bardzo fajne ujęcia na na 4,tylko światełko odbija sie zabardzo na pancerzyku i chyba trochę mogłoby być ostrzejsze
    Fajna ważka na 7 tylko nieostre,co zresztą napisałeś
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartoszek Zobacz posta
    Mi sie najbardziej podobają te robalki na 5.
    Bardzo fajne ujęcia na na 4,tylko światełko odbija sie zabardzo na pancerzyku i chyba trochę mogłoby być ostrzejsze
    Fajna ważka na 7 tylko nieostre,co zresztą napisałeś
    Dzieki za ocene
    Robalkow mam duzo, so powolne, nie znam ich nazw, w kazdym razie spodobaly mi sie ich rozne ubarwienia.
    4-ka odbija, niestety rano bylo ciemno i pochmurno - dopalane lampa, co w przypadku tego robaczka od razu widac - odbija swiatlo, mimo, ze dyfuzorek mialem.
    Jak nabiore wprawy sprobuje z jakas mini-blenda
    7-ka nieostra, pierwsza fotka w locie, jaka zrobilem wazce - miala piekne kolory ale siadac nie chcialy dzisiaj prawie wcale.

Dodaje konika, zaciekawilo mnie jak dziwnie sie usadowil, ze jedna noga (?) nad a druga pod trawa

8.

Domyślnie

1 i 2 - Syrphidae (bzygowate) 1 rzeczywiście problem z kadrem, ja bym chyba zrobił nowe zdjęcie Na 2 niestety coś się stało z ostrością.

3. Araneus diademtaus (samica). Wszystko ok, może zastosowałbym kwadrat (ciachnąć lewą stronę).

4. Galeruca tanaceti (taka śmieszna stonka, wszędzie jej pełno teraz). Ok, choć spróbowałbym ciaśniej kadrować.

5. Hyles euphorbiae - fajnie złapane

6. nie znaju To zdjęcie jakoś bez polotu

7. Aeschna sp. ?
    Pozdrawiam, Dariusz Kucharski
    | DA | WWW | Blog |
    D800 D300s | N14-24G N24-70G N70-300VR T150-600 N60D N85PC N105D Trioplan100 Takumar28 Σ10-20mkI T17-50mkI | SB-900x2 Manfrotto 055xprob 322RC2 +duperele

Domyślnie

Konik super-->bardzo mi się podobają kolorki na zdjęciu,taka soczysta zieleń i brązowy pyszczek konika.
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Domyślnie

5 bdb- kapitalnie uchwycony moment .
    Pozdrawiam Artur Moja galeria

Domyślnie

ale się rozfociłes na koniec sezonu

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arachiusz Zobacz posta
    ale się rozfociłes na koniec sezonu
    Caly tydzien chorowalem, wiec jak ozdrowialem to popedzilem na lake, tym bardziej, ze to juz ostatnie dni na macro.

Uprawnienia umieszczania postów