Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: TDP-Poznań

Domyślnie TDP-Poznań

Z dzisiaj:
    Jedyne, które jako tako mi wyszły ;/
    obróbka to tylko korekcja EV, kontrast, ew. wykadrowanie, pomniejszenie i wyostrzenie...

1.

2.

3.

4.

...i trochę ciaśniej kadrowane:

5. Nie wiem co zrobił ten pierwszy ale, reszta za nim miała niezbyt ciekawe miny

6.

7.
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

przeostrzyles....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlingBling Zobacz posta
    przeostrzyles....
    Na moim starym CRT jest ok, ale w pracy mam LCD więc pewnie jutro zobaczę, że faktycznie są przeostrzone
    D50|17-50|3x540EZ

Domyślnie

tu sie dziwie, ze ktos cos skrobnal
    kadry OK, panoramowanie ...bardzo ok
    ostrzenie ... wiadomo

Domyślnie

Odie, nawet na moich CRT jest przeostrzone, wiec nie chce widziec Twojej miny w pracy jak obejrzysz to na LCD.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Na Szajsungu LCD faktycznie trochę za ostro... ale na moim starym, kończącym się Hyundaiu jest wg. mnie ok
    D50|17-50|3x540EZ

Domyślnie

hm... mowisz ze tylko EV itp... jak na #5 wyszedł ci rozmazny pierwszy i trzeci a wśrodku ostry Napolitano, a kibic w tle za nim rozmazany... troche dziwna sekwencja, ale może... w ruchy czasem wychodzą takie "dziwne" zjawiska #4 tez troche niewiarygodny, ale moze moze...
    PS.
    teraz widze ze 5 to kadr z nr2 - moze i ta to było... przeostrzone wszystko koszmarnia, co ma znaczny wpływ na efekt koncowy zdjecia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    hm... mowisz ze tylko EV itp... jak na #5 wyszedł ci rozmazny pierwszy i trzeci a wśrodku ostry Napolitano, a kibic w tle za nim rozmazany... troche dziwna sekwencja, ale może... w ruchy czasem wychodzą takie "dziwne" zjawiska #4 tez troche niewiarygodny, ale moze moze...
    PS.
    teraz widze ze 5 to kadr z nr2 - moze i ta to było... przeostrzone wszystko koszmarnia, co ma znaczny wpływ na efekt koncowy zdjecia
    Mogę Ci nefy przysłać i zobaczysz, że nie bawiłem się z głębią ostrości ... To wynik małej ogniskowej, dość dużej prędkości kątowej i małej odległości od obiektu...
    D50|17-50|3x540EZ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odie83 Zobacz posta
    Mogę Ci nefy przysłać i zobaczysz, że nie bawiłem się z głębią ostrości ... To wynik małej ogniskowej, dość dużej prędkości kątowej i małej odległości od obiektu...
    skoro tak mowisz... to pewnie tak jest. Troche "rowerów" juz sfotografowałem w zyciu i z małej i duzej odległosci, i ujecia z boku pędzacego peletonu a w nim tylko jeden idealnie ostry zawodnik a cała pięknie rozjechana to strzał namiarę Grachama Watsona.... a nawet u niego nie widziałem...

Domyślnie

fajne panoramki, na dniach dorzucę cos z imprezy odbywającej się prawie w tym samym czasie tylko ze w UK. POzdrawiam Andrzej

Uprawnienia umieszczania postów