Close

Strona 1799 z 1914 PierwszyPierwszy ... 799129916991749178917971798179918001801180918491899 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17 981 do 17 990 z 19131
    ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Koesh. Nie. To wątek Sony. Czyli sa tu osoby, które zmieniły system na Sony, a zrobiły to w dużej mierze ze względu na mniejsze rozmiary bezluster i szkieł do nich. Oni mają inne preferencje niż np ja czy wielu innych.
    Mniejsze to są tamrony i sigmy, z małymi wyjątkami system Sony to wielkie armaty, aparaty tylko pierwszy A7 i A7c, to są fakty i nikt temu nie zaprzecza, tak samo jak że w/w 50-tka Nikona jest duża i cięższa co widać przecież.

Domyślnie

Kolejne kompaktowe obiektywy w drodze więc chyba nie miałem racji pisząc, że po 50/1.2 przez dłuższy czas nie zobaczymy innej pięćdziesiątki.

https://www.sonyalpharumors.com/sony...m-coming-next/

A 24 G to mi się wczoraj nawet przyśniło

Domyślnie

Ciekawe jakie będą ceny,ale widać,że Sony przyspiesza pomimo kryzysu walka o dominację trwa.

W kwestii fanatyzmu.. 50ka Nikona jest dłuższa o 42mm od S i C również....150mm vs 108..gwoli ścisłości obiektywny fakt by nie przekręcać,że 3 cm..

Domyślnie

Ponieważ jestem fanatykiem kompaktowego sprzętu popatrzyłem z ciekawości jak to jest z wielkością bezlusterkowców. Ślepy jestem czy jak, bo jakoś Sony wydaje mi się najmniejsze
    https://camerasize.com/compact/#579....5,851.790,ha,b

Z obiektywami już jest trochę inaczej, Canon potrafi zrobić naprawdę kompaktowy rozmiar, duży plus (pytanie jak z jakością i jakie kompromisy), Nikon trzyma poziom, jest co wziąć do ręki
    https://camerasize.com/compact/#579....5,851.790,ha,t
    Obiektywami można oczywiście żonglować, co tam komu pasuje, ja popatrzyłem na popularne 35.

Patrząc na tę kwestię bardzo subiektywnie, ponad rok temu rozpatrywałem takie aparaty
    https://camerasize.com/compact/#795....0,624.508,ha,t
    Dodałem moją ulubioną ogniskową i szkiełko które mam lub w które bym celował. Widok z przodu bardziej pokazuje różnice, o tu w ogóle porównywać Ale A7C podoba się wielkość i koncepcja, podoba się

Na szczęście trend zmniejszania rozmiaru sprzętu jest faktem i bardzo się z tego cieszę. Zwłaszcza, jeśli idzie za tym utrzymanie jakości optycznej, choćby z wykorzystaniem softu. Sigma nawet to zauważyła Nikon jest co prawda w lekkiej przeciwfazie, ale i tak jest the best

ksh
    Gość

Domyślnie

Do Sony możesz sobie podpiąć malutkie Samyang co tworzy świetne maleństwa, soniaczowe obiektywy możesz podpiąć do Zetki jeśli wolisz body Nikon, wiec można jak się chce.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Z obiektywami już jest trochę inaczej, Canon potrafi zrobić naprawdę kompaktowy rozmiar
    Soniak ma sam z siebie mniejszą objętość bo ten canon to szeroki jak soniak długi...
    Z puszką wychodzą podobnie więc się nie zaoszczędzi na transporcie zestawu canona, a osobno obiektywy też wejdą w podobne przegródki, tylko jeden bokiem a drugi pionowo. Natomiast po założeniu osłony PS (osobiście używam zawsze, a do torby przekładam na tryb transportowy tylko długim obiektywom które inaczej nie wejdą) canon wyjdzie mniej fajnie bo w każdą stronę zajmuje kupę miejsca, nawet w trybie 'transportowym'.
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    ...
    Z puszką wychodzą podobnie więc się nie zaoszczędzi na transporcie zestawu canona, a osobno obiektywy też wejdą w podobne przegródki, tylko jeden bokiem a drugi pionowo. ...
    Widziałem, jak to wychodzi wagowo. Natomiast obiektyw zamontowany na aparat zdecydowanie lepszy/wygodniejszy jest grubszy ale krótszy niż chudy a długi M.in. dlatego przelotki tak wku...rzają na dłuższą metę

Domyślnie

Przelotki wkurzają bo przesuwają wagę zestawu do przodu (i szereg innych wad zależnie od rodzaju adaptera). Obiektyw zaprojektowany od konkretny bagnet i to o długości raptem na 6-7cm nie ma takich problemów. Jak by ten Canon nie miał 60 kilku mm tylko 20-30 to ok ale centymetr mniej? Bez jaj. Poza tym jak napisałem, z aparatem Canon na taką samą głębokość zestawu bo ma grubą puszkę... Zero plusów.

Domyślnie

Co do wielkości zestawu to nie będę się wypowiadał, przecież to dokładnie widać na zdjęciu, szkoda czasu na oczywistości. Miałem na myśli wyłącznie to, że Canon także potrafi zaprojektować rozsądny wymiarami obiektyw, a nie że jest jakiś naj, naj i zjada Sony na śniadanie .

Niemal każda premiera w branży foto utwierdza mnie w przekonaniu, że wybór Sony to była trafna decyzja. Albo widzę kolejną cegłę w innym systemie, albo zgrabny aparat czy szkiełko do Sony

Strona 1799 z 1914 PierwszyPierwszy ... 799129916991749178917971798179918001801180918491899 ... OstatniOstatni