Okolice Puszczy Kampinoskiej.
Niebo wg lightpollution map to 4 więc już całkiem przyjemne.
Szukaj
Okolice Puszczy Kampinoskiej.
Niebo wg lightpollution map to 4 więc już całkiem przyjemne.
Taki tam byle jaki amator fotografii ?
Stowarzyszenie dla pacjentów z chorobami kardiologicznymi - Serce na Banacha
Franz, śledzę wątek od początku i w końcu muszę Ci powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem. Wyrazy uznania!
Powiem tylko że życzę Ci Atakamy, Arizony albo jakiejś Alaski - i jeśli będziesz miał okazję wybrać się z aparaturą w miejsce mniej zanieczyszczone światłem - wybierz się!
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
To weź rodzinę ze sobą!
Jestem wystarczająco stary, żeby pamiętać to niewyobrażalnie wspaniałe rozgwieżdżone niebo latem gdzieś na zabitych wsiach, gdzie nawet latarni nie było, a kmiecie szli spać przed dziennikiem. Nie widywałem takich nieboskłonów od lat, aż trafiłem (nie był to główny cel podróży) w miejsce znane z tego, że ma mało zanieczyszczeń świetlnych - i dech mi zaparło, poważnie. W sensie dosłownym; wysiadłem z auta, spojrzałem w górę i szczęka mi samodzielnie opadła. Z zachwytu, jak to wygląda.
Wyobrażam sobie, że miałbyś używanie, więc Ci takich nieb życzę.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!
Polesie jest bliżej. Niebo podobne (symbolicznie gorsze), krajobraz kompletnie inny.
Czas dojazdu z Bydgoszczy znacznie krótszy.
Rzeczywiście, jak Hubble! Parę lat temu na Plantach w Krakowie była wzdłuż głównej alejki wystawa tych zdjęć hubblowskich - spóźniłem się przez nią na ślub, popijawę, poród dziecka, wieczór kawalerski, randkę ze śniadaniem i pogrzeb - tak były wciągające.
To ostatnie jest właśnie z takiego gatunku...
pozdrawiam bombelkowo
Skontaktuj się z nami