Close

Strona 1714 z 1914 PierwszyPierwszy ... 714121416141664170417121713171417151716172417641814 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17 131 do 17 140 z 19131

Domyślnie

W końcu jakiś ciekawy Sony, ale i tak za drogi.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

Fajny, bo mały, ale reszta to odgrzewany kotlet. W dodatku okrojony. Nawet nowego menu nie dali, bo wcisnęli stary procek a ten nie daje sobie rady z tym nowym, fikuśnym. Cena faktycznie wysoka, mimo, że niższa od tej, którą wcześniej wywróżono z fusów. Ale to i tak dobrze, bo gdyby faktycznie entry level sprzedawali w cenie 2100 zielonych to wtedy A7IV pewnie byłoby droższe od R6. Choć w sumie ręki sobie nie dam uciąć, że i tak nie będzie
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 15-09-2020 o 08:43

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Widzę w przedsprzedaży za 9699 zł, zestaw z 28-60/4-5.6 za 10999 zł.
    No właśnie i jak to się ma do ich buńczucznych zapowiedzi "Wreszcie tania pełna klatka dla Kowalskiego" ?
    Jeśli 11 patyków za okrojony bądź co bądź zestaw z ciemnym kitem to jest tanio to najwidoczniej jestem biedakiem. Nie wiem za ile debiutowała A7mIII ale niedługo potem korpus (przed podwyżką na 8400) można było kupić za 7400. Naturalnym jest myślenie że tania pełna klatka będzie od tego tańsza czyli na oko około 5 tyś na starcie - bo to jest tania cena. Nawet jak będzie spadać to premierowa cena ma niewiele wspólnego z taniością. Tak wiem, zależy to od zasobności portfela, ale chyba robiąc tanią pełna klatkę dla Kowalskiego robia to dla szarego ludu a nie tylko dla lekarzy/prawników Mianem "Kowalskiego" określa się raczej średniaka, przeciętnego Polaka. Co za tym idzie na ich "taniutką" pełna klatkę kilka średnich krajowych odłożyć trzeba, z samym ciemnym kitem !
    Zeby mnie dobrze zrozumieć, nie mam pretensji co do ceny, każdy wycenia jak chce. Tylko po co wieszczą i huczą o przełomie, o taniości jak potem i tak wychodzi co innego.
    Moim zdaniem nie jest to tania pełna klatka i jeśli miałbym kusić się na FF to z pewnością wolałbym a7mIII/Z6
    Póki co, ja "Kowalski" ze średnią krajową - nie stać mnie. Widocznie jest to tania pełna klatka dla Wiśniewskich
    Ostatnio edytowane przez czomolungma ; 15-09-2020 o 09:37

Domyślnie

Poczekaj chwilę na promocje. Po to dziś jest 10k, żeby za 3 miesiące 7k wydało się super atrakcyjną ceną Gdyby dziś zaczęli od 7k też byłoby drogo i te same narzekania. Co do kita to nie dramatyzowałbym z tą "ciemnicą". Można prędzej narzekać na te 28 mm u dołu w standardowym zoomie, ale jeśli będzie ostry bez przymykania to dla mnie nie ma co narzekać. Jeszcze niedawno były zachwyty nad zoomami z f4 w całym zakresie, tu jest raptem f5.6. Ciekawe jak to się zmienia wraz z ogniskową.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Poczekaj chwilę na promocje. Po to dziś jest 10k, żeby za 3 miesiące 7k wydało się super atrakcyjną ceną Gdyby dziś zaczęli od 7k też byłoby drogo i te same narzekania. Co do kita to nie dramatyzowałbym z tą "ciemnicą". Można prędzej narzekać na te 28 mm u dołu w standardowym zoomie, ale jeśli będzie ostry bez przymykania to dla mnie nie ma co narzekać. Jeszcze niedawno były zachwyty nad zoomami z f4 w całym zakresie, tu jest raptem f5.6. Ciekawe jak to się zmienia wraz z ogniskową.
    Za 7 tysięcy około to kupisz Z6, a zanim nie zrobili sztucznej podwyżki to a7mIII. Tak wiem Koesh, że premierowo było drożej, ale kupując dzisiaj porównuję ceny dzisiejsze co moge w danej chwili za to kupić, a nie ile kosztowało rok temu. Czuję się zawiedziony tymi zapowiedziami, bo natrąbili jak to nie będzie tanio...jakich to uciech Kowalski nie uświadczy wreszcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czomolungma Zobacz posta
    No właśnie i jak to się ma do ich buńczucznych zapowiedzi "Wreszcie tania pełna klatka dla Kowalskiego" ?
    Jeśli 11 patyków za okrojony bądź co bądź zestaw z ciemnym kitem to jest tanio to najwidoczniej jestem biedakiem. Nie wiem za ile debiutowała A7mIII ale niedługo potem korpus (przed podwyżką na 8400) można było kupić za 7400. Naturalnym jest myślenie że tania pełna klatka będzie od tego tańsza czyli na oko około 5 tyś na starcie - bo to jest tania cena. Nawet jak będzie spadać to premierowa cena ma niewiele wspólnego z taniością. Tak wiem, zależy to od zasobności portfela, ale chyba robiąc tanią pełna klatkę dla Kowalskiego robia to dla szarego ludu a nie tylko dla lekarzy/prawników Mianem "Kowalskiego" określa się raczej średniaka, przeciętnego Polaka. Co za tym idzie na ich "taniutką" pełna klatkę kilka średnich krajowych odłożyć trzeba, z samym ciemnym kitem !
    Zeby mnie dobrze zrozumieć, nie mam pretensji co do ceny, każdy wycenia jak chce. Tylko po co wieszczą i huczą o przełomie, o taniości jak potem i tak wychodzi co innego.
    Moim zdaniem nie jest to tania pełna klatka i jeśli miałbym kusić się na FF to z pewnością wolałbym a7mIII/Z6
    Póki co, ja "Kowalski" ze średnią krajową - nie stać mnie. Widocznie jest to tania pełna klatka dla Wiśniewskich
    A gdzie były zapowiedzi że to będzie tania pełna klatka dla każdego?
    A7iii rzadko schodziło poniżej 8 tysięcy, obecnie jest tylko ciut poniżej. I długo trzymała cenę startową.
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czomolungma Zobacz posta
    ...Nie wiem za ile debiutowała A7mIII ale niedługo potem korpus (przed podwyżką na 8400) można było kupić za 7400...
    A73 debiutował w cenie 1999 zielonych i niestety nie było tak jak piszesz, bo bardzo długo trzymał cenę. Dopiero od około roku można go kupić nieco taniej. Te 10 kafli w Polsce to oczywiście nie jest żadna okazja dla Kowalskiego, ale w Europie generalnie ceny przedpremierowe są z zadu. Nie wierzę, że ten korpus będzie się dobrze sprzedawał za tyle kaski. Myślę, że teraz kupią go jacyś napaleńcy a potem cena spadnie, bo na rynku są tańsze pełne klatki, które potrafią równie wiele jak nie więcej. Tyle, że nie takie małe.

Domyślnie

Sony jak dla mnie prowadzi najbardziej agresywną (może to za mocne słowo) politykę marketingową pośród firm foto. Z jednej strony wszystko jest zapowiadane jako "naj", z drugiej strony promocje cenowe są często dość głębokie i w miarę częste. Jednak na głębsze rabaty zwykle trzeba trochę poczekać. Wiem, że ważna jest cena dziś, ale jak podoba się jakiś sprzęt to można jednak wyczekać te kilka miesięcy od wprowadzenia na rynek. Nikon Z jest stosunkowo tani (lub szybko spadła cena) bo firma musiała prawie od początku stworzyć rynek na nowy bagnet i produkt. Zobacz, jak trzymają cenę Z7.
    Moim zdaniem skoro w ostatnim czasie pojawiło się kilka nowych, "tanich" i konkurencyjnych aparatów to w niedługim czasie staną się faktycznie tanie (albo raczej tańsze). Przy czym akurat 7C raczej będzie tworzył niszę niż konkurował naprawdę agresywnie ceną.

Strona 1714 z 1914 PierwszyPierwszy ... 714121416141664170417121713171417151716172417641814 ... OstatniOstatni