Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie jaki monitor LCD ? (do okolo ~1000zl) ?

witam jak w temacie, jaki monitorek wybrać na co zwracać uwagę ?czym sie kierowac?
    |D90|D7200|S10-20|35 f1.8|18-105vr |T70-300VC |T150-600VC |
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Domyślnie

slyszałem ze te monitorki są dosyc dobre i sam niedlugo chce taki kupić IIYAMA H481S-W6S tylko ze czarny

Domyślnie

sprawdzajcie je na miejscu - czesto gesto gwarancja zadziala dopiero w przypadku ok 5 dziabnietych pixeli. tak jest w idzijamie. jakis lichy producent zaznaczyl kiedys w gwarancji ze gw zadziala jesli beda dopiero 3dziabniete kolo siebie medion czy pochodne.
    no i podpowiem - wybierajcie taki z matowa obudowa. inaczej bedziecie mieli darmowy ficzer w postaci kalejdoskopu wokol pulpitu.
    puszka, krotkie zoomy, stalki, sabina, sol, tequilla, cytryna, slingshot 300

Domyślnie

ja tam się nie znam ale czy matryca TN ( która w tym monitorze chyba jest zastosowana ) nie wyświetla aby mniej kolorów...?
    Zapraszam Michał Klimont
    Tutaj nie radzę zaglądać: Click
    [/I]

Domyślnie

TAk TN to sa matryce szybkie ale ze slabymi kolorkami, niewarto... przynajmniej dla nas fotografow

Domyślnie

Monitory z TN to nieporozumienie jeśli chodzi o foto. W razie zainteresowania rozwinę temat. Niestety większość tanich monitorów ma tak koszmarne defekty, że wcześniej czy później i tak czeka jeszcze jedna wymiana.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

dlatego ja szczerze zastanawiam sie nad tanim przyzwoitym lcd .. jakims duzym -do czytania, pracy itd.
    a do foto bede dalej wykorzystywal drugi podpiety monitotr crt nec.
    obecnie uzywam crt 15" i crt19". czas bedzie zamienic mniejszego na cos innego wlasnie.
    puszka, krotkie zoomy, stalki, sabina, sol, tequilla, cytryna, slingshot 300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymin3 Zobacz posta
    TAk TN to sa matryce szybkie ale ze slabymi kolorkami, niewarto... przynajmniej dla nas fotografow
    to jaki byś polecil ???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tumiwisizm Zobacz posta
    dlatego ja szczerze zastanawiam sie nad tanim przyzwoitym lcd .. jakims duzym -do czytania, pracy itd.
    a do foto bede dalej wykorzystywal drugi podpiety monitotr crt nec.
    obecnie uzywam crt 15" i crt19". czas bedzie zamienic mniejszego na cos innego wlasnie.

ja w chwili obecnej bawie sie ze zdjeciami na 7mio letnim Deaewoo który juz tak pada że biel wpada w róż

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciekjak Zobacz posta
    to jaki byś polecil ???
    Bardzo polecam 19" NEC MultiSync 1970NX. Tylko , że cena to ok. 1400 pln. Za to super matryca S-IPS. Trochę go ostatnio ciężko dostać. Znam osobiście pewne zacne studio w Wawie, które go używało na jednym ze stanowisk do dtp'u i byli nawet zadowoleni bo niedrogi a dobry.
    ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów