Szukaj
Całkiem możliwe. To po ile można dostać w Polsce?
Juz to widzę jak ktoś w Polsce da 1400zł rabatu żeby zrównało się z ceną na amazon obecnie.
Niestety nie widzę tych kuponów, ale coś się dzieje w kwestii cen, bo do tej pory było sztywno 1499E. Dobrze.
Natomiast jestem ciekaw, jak wygląda w tym szkle kwestia makro, bo coś tam czytałem, że to 1:2 jest tylko w manualu. Ktoś widział test albo wie jak to działa? Tzn. do jakiej skali można liczyć na AF, czy to się przełącza na MF, czy automatycznie, itd.
No kuponów już nie ma, ale jak wklejałem to sprawdziłem i wtedy jeszcze były i działały. Ale z tego co widziałem to promocja była też w innych niemieckich sklepach (a przynajmniej w jednym) więc podejrzewam, że Tamron już wie, że trochę przeholował z europejską ceną i za jakiś czas będziemy mieli bardziej normalne. A z tym makro to jest tak jak piszesz. W manualu, z tego co pamiętam, można wykrzesać więcej ale wtedy brzegi są nieakceptowalne czyli to raczej taki ficzer dla specjalnego efektu.
Ok. Przy 180 mm mamy skalę 1:4.5 (~). Tak sobie, ale np. do większych motyli może być fajna zabawa, zwłaszcza jak jest z czego cropować. To "makro" 1:2 to raczej mało użyteczne, chyba bardziej do zabawy w dziwne efekty.
Nie wiedziałem, że od tanich spacerzoomów oczekuje się makro jak od obiektywów dedykowanych.
Ale teraz już wiem.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Proszę bardzo
Ja natomiast nie wiedziałem, że 70-180/2.8 to kategoria spacerzoomów![]()
Przecież każdy zoom to spacerzoom.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Ale, najważniejsze, że dzięki forum uczycie się czegoś wzajemnie![]()
Skontaktuj się z nami