Close

Strona 204 z 272 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214254 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 031 do 2 040 z 2712

Domyślnie

Inaczej się nie da ale gra
    Fuji

ksh
    Gość

Domyślnie

Brak rozstawienia to jedno, a drugie że wszystko wrzucone w kąt, daje to zapewne efektowne umc umc ale przestrzenności, separacji kanałów itd tam raczej nie będzie.
    Może to być śmieszne co napiszę ale dobry soundbar da lepszy efekt.

Mimo wszystko nie będę się czepiał bo różne są gusta, różne rzeczy cieszą, nie mi to oceniać, handlowałem kilka lat sprzętem audio i wiem jak klient podchodzi do sprzętu, a jak do samego dzwięku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Może to być śmieszne co napiszę ale dobry soundbar da lepszy efekt.
    Bo da. Dlatego powyższe jest przerostem formy nad treścią. Od zawsze sugeruję ludziom, że warto dostosowywać sprzęt do możliwości w pomieszczeniu- można zaoszczędzić znacznie na kosztach i przy okazji zyskać na dźwięku.

ksh
    Gość

Domyślnie

Jak wybudowałem dom to kupiłem sprzęt, który ma sens w pomieszczeniu 30m2, subwoofer zbudowałem sam, kupiłem w małej firmie niemieckiej głośnik i wzmacniacz, skrzynia sama waży 25kg, pracuje na 30% mocy, powyżej można używać do wyburzania budynków

Tu można sobie przetestować co potrafi dany głośnik wyprodukować https://www.audiocheck.net/audiotests_index.php
    ( mój subwoofer jest wyczuwalny przy 20Hz, słyszalny przy 25Hz )
    Ostatnio edytowane przez ksh ; 22-06-2020 o 21:42

Domyślnie

Jak wybudowałem dom to kupiłem sprzęt, który ma sens w pomieszczeniu 30m2, subwoofer zbudowałem sam, kupiłem w małej firmie niemieckiej głośnik i wzmacniacz, skrzynia sama waży 25kg, pracuje na 30% mocy, powyżej można używać do wyburzania budynków
    Jak to hand made- moc często nie idzie w parze z jakością

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Jak to hand made- moc często nie idzie w parze z jakością
    Swego czasu zdobył pierwsze miejsce na targach we Wrocławiu bo wtedy za 1400zł wzmacniacz/głośnik plus koszty własne skrzyni dorównywał konstrukcjom za 3000zł, jednak już minęło 20 lat od tych zabaw

Domyślnie

Swego czasu zdobył pierwsze miejsce na targach we Wrocławiu bo wtedy za 1400zł wzmacniacz/głośnik plus koszty własne skrzyni dorównywał konstrukcjom za 3000zł, jednak już minęło 20 lat od tych zabaw
    Marnujesz talent... Aż dziwne, że kolumny głośnikowe kupowałeś.

ksh
    Gość

Domyślnie

Subwoofer to prostsza konstrukcja jednak, miałem w planie budowę głównej pary ale jednak zaczęło brakować czasu, a i koszty jednak nie tak małe wychodziły, pamiętaj że wtedy nie było chińszczyzny na rynku, opierało się na produktach z uk, skandynawii i niemiec, coś tam też usa
    Taniej wtedy wyszło kupić paradigm, dali czy mission.

Domyślnie

pamiętaj że wtedy nie było chińszczyzny na rynku
    Ale były inne wynalazki pokroju VK (Voice Craft) do kupienia za grosze. Zresztą do tej pory są.

ksh
    Gość

Domyślnie

Ale teraz możesz fajne rzeczy znaleźć u chińczyka i ściągnąć, sprzęt dorównuje tym dobrym europejskim, a i w europie mamy sporo taniej niż dawniej.

Strona 204 z 272 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214254 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów