Szukaj
https://www.play.pl/oferta/play-karta/#internet Play na kartę? 50 zł miesięcznie za 100GB, a po przekroczeniu transfer spada do 1Mb/s, więc też da się coś zrobić.
Powiem Ci, że po kilkudniowej analizie i opinii mieszkańców na temat tego światłowodu, to stwierdzam, że chyba oleje temat i zainwestuje w lokalnego dostawce, albo kupię sobie mobilny. Bo z tego co czytałem to trzeba wypełniać ankietę i wuj wie kiedy będą podłączali - takie to lanie wody na ten światłowód jest.
Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
U mnie po wypełnieniu ankiety, tzn zgłoszeniu chęci do podłączenia, kontakt był na drugi dzień, ekipa podciągała kable po tygodniu i po kolejnych chyba dwóch dniach podpinali światłowód.
Idzie to szybko bo robią im to firmy zewnętrzne, jest opiekun inwestycji i pewnie zależy im na przyłączach.
Mieszkam na wiosce 21km od centrum Warszawy. Orange hucznie ogłosiło budowę infrastruktury w ramach jakiegoś programu. A jak pokazali plany, to się okazało, że osiedla, wcale nie odległego, z ok. 300(?) domami jakoś nie planują podłączać do światłowodu. A o upgrade parametrów mojej neostrady (16/1,5) nie było mowy. Szczęśliwie weszła na rynek lokalna firma i pozamiatała rynek Orange. Więc jak gdzieś jest światłowód Orange i działa, to oferta jest atrakcyjna. A jak obiecują, że ma być, to IMO tylko obiecują. Z łączem w firmie miałem podobnie.
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
Dla tego napisałem, że jak jest to brać (jest atrakcyjna). Ale jak obiecują, to można się nie doczekać.
Z drugiej strony mam za 80zł netto 125/125. I chyba jest mało realnych powodów, żeby dla 4 osób w domu potrzebować więcej. I to jest IMO nadmiarowe.
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
Chyba zrobię tak, że kupię tego Playa na kartę, zainwestuje w modem i zobaczę co dalej z tematem.
Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
Virgin kupiony przez Play, oferta lepsza nadal.
Skontaktuj się z nami