Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Gryllefjord

Domyślnie

To są dwa zdjęcia
    jedno jest po prawej drugie po lewej stronie kadru. Połączone w jedno dla mnie tworzą w efekcie zdjęcie które źle się ogląda. Jakąś formę dysonansu. "Ciężar"/wagę/uwagę zdjęcia tworzy prawa strona, dla której lewa nie ma żadnej przeciwwagi

Domyślnie

Bo ja wiem. Jest jakaś symetria na zdjęciu. Z lewej masz ciemną szarą chmurę i jej odbicie w wodzie, tak jak po prawej żółtą górę i jej odbicie w wodzie. Lewa strona jest szara, prawa żółta stąd może ta symetria umyka. Ale idzie ją wyłapać.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Symetria w dysonansie barwowym

Przekonwertuj do BW i zoabzc co się dzieje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Symetria w dysonansie barwowym

Przekonwertuj do BW i zoabzc co się dzieje
    w BW mz. zdjecie straci, dla mnie w tym zdjeciu jest wszystko, a rownowagą tak jak pisze Jacek , przeciwwagą do prawej jest lewa i wiszaca chmura, jej macki siegaja wody , mozna sie tez dopatrzyc linii prowadzacych do srodka kadru, owszem prawa przykuwa uwage , ale nie zawsze kazda fotografia musi byc zrownowazona, moze to kwestia odbioru . Obrobilem to zdjecie po czterech latach i mam własciwy dystans wspomnieniowy - mnie naprawde nic tutaj nie przeszkadza , pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów