Close

Strona 183 z 272 PierwszyPierwszy ... 83133173181182183184185193233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 821 do 1 830 z 2712

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin255 Zobacz posta
    Mam "stary " Sony kdl-50w829b i zastanawiam się czy wymiana na kd-55xg9505 coś poprawi ? Sygnał z kablówki UPC , warto wymienić ? Generalnie mam nadzieję na poprawę jakości obrazu .
    Niewiele. W tym budżecie możesz juz szukać OLED 55". A to zrobi robotę.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

U mnie TV jest włączony cały dzień jak mam wolne i jak zostawię na 1 programie to tak gra sobie bo słucham i chyba oled odpada .
    Fuji

Domyślnie

Mam "stary " Sony kdl-50w829b i zastanawiam się czy wymiana na kd-55xg9505 coś poprawi ? Sygnał z kablówki UPC , warto wymienić ? Generalnie mam nadzieję na poprawę jakości obrazu .
    Stary to mam ja, bodajże 10 letni. 40 calowy Samsung LE40B651 jeszcze z podświetleniem na świetlówkach CCFL. Jestem zadowolony z wyświetlanego obrazu (naturalności kolorów, czerni), a i dźwięk całkiem przyzwoity. Pewnie jeszcze przez kilka lat nie zmienię (zepsuć się nie chce). Syn kupił TV tej samej firmy (góra 5 lat temu) już z funkcja smart i 3D (które zresztą się nie przyjęło i jest nie używane). Podświetlenie już na diodach LED. Obraz zdecydowanie gorszy (nie tylko moim zdaniem), jakaś zimna kolorystyka i ciężko to poprawić w ustawieniach. Od jakiegoś czasu pojawiły się dwie sporych rozmiarów jasnofioletowe "plamy" widoczne bardzo wyraźnie na jednolitym tle. Dla mnie to już nie do zaakceptowania by było. Czasem lepsze jest wrogiem dobrego Nie wątpię, że są już dużo lepsze, ale też i kosztują pewnie odpowiednio. Wiem, nie pomogłem
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 29-12-2019 o 11:49

Domyślnie

Wiem ,że ciężko zastąpić ten model czymś sensowniejszym niż Oled .
    Ostatnio edytowane przez marcin255 ; 29-12-2019 o 12:18
    Fuji

Domyślnie

U mnie TV jest włączony cały dzień jak mam wolne i jak zostawię na 1 programie to tak gra sobie bo słucham i chyba oled odpada .
    O wytrzymały jesteś.
    Radio lepsze

ksh
    Gość

Domyślnie

Każdy nowszy da lepszy obraz zwłaszcza jak będzie przeskok z HD na 4K, bierz największy jaki sie da bo nei ma czegoś takiego jak "za duży tv", do tego bierz żeby był android tv, a nie jakieś wspaniałe smart tv od producenta bo wtedy masz normalne działanie wszystkiego jak trzeba odnośnie bezprzewodowego przesyłania mediów i współpracę z innymi urządzeniami.
    Kwestie OLED odpuściłbym, za to jak się zmieścisz w cenie to QLED samsunga bierz śmiało to będziesz miał tak samo opad szczeny jak na OLED, a jeśli nie to wyświetlasz z HDR tez zrobi swoje, nie trzymaj się uporczywie SONY mimo że mają swój dobry poziom cały czas, ja mam Hitachi i przeżył sąsiadowego Sony, w którym padł zasilacz i wytopił matrycę, a znowu u brata Panas chodzi nie do zajechania, dobre sa Sharp, Mitsubischi i koreańce LG czy Samsung.

Domyślnie

Niekoniecznie. W OLED ekran wyłącza się jednym kliknięciem, dźwięk zostaje. Jednak nawet najnowszy Horizon w UPC nie obsługuje ani 4K, ani HDR, więc OLED średnio ma jak rozwinąć skrzydła. Tu się sprawdza np. materiał 4K z Dolby Vision, wtedy OLED zmiata wszystko bez litości.

Domyślnie

Ja właśnie rozglądam się za TV tak do 5,000zl. Najlepiej 65” i dużo osób w internatach poleca sony bravia 65xf9005. Widzę ze jest w okolicach 5,200zl. Jest to bardzo polecany TV na forach. Ale zastanawiam się czy w tej kwocie nie kierować się w stronę jakiegoś OLEDa. TV będzie głównie do Netflixa i HBO GO , jakieś filmy... Obecnie jest Samsung 50” 6400. Ciekaw jestem czy będzie skok jakościowy. Podobno ten Sony ma dobry obraz.. Ciężko mi ogarnąć TV, tego jest tak dużo ze hoj

Szukając TV trafiłem tez na takie coś jak TCL 680. Niby chińska firma, ale w PL tv są produkowane, zainteresowała mnie wersja 65” . Telewizor zbiera dobre noty, a cena to 3,500 zł. Teraz na pewnym forum jest sprzedawany przez sklep admina za 3,000zl.

Kurde Panowie, może coś polecacie do 5,000zl. Bo zwariować idzie do szukania tych wszystkich modeli.

Domyślnie

Sony ma dobry procesor obrazu i dobre skalowanie ,upc ma wprowadzić 4k na tą chwilę ma być lepszy obraz niż w kdl-50w829b
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Kurde Panowie, może coś polecacie do 5,000zl. Bo zwariować idzie do szukania tych wszystkich modeli.
    Ja sobie mogę pisać, że OLED tańczy na grobie wszelkich LCD. Specjalnie nie wskazuję żadnego konkretnego modelu, ale wstawię krótki filmik porównujący OLED do QLED (zwykłe LCD jest w ogóle poza konkurencją).

Strona 183 z 272 PierwszyPierwszy ... 83133173181182183184185193233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów