Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hancock55 Zobacz posta
    Maja urzadzenie serwisowe i moga bardziej wplynac na charakterystyki, m.in.w wiekszej ilosci punktow wprowadzic zmiany. Ustawienia Usbdock zawsze przed kalibracja resetuja. Usb dock ma pewne ograniczenia np. zakess zmian chyba bodajze +-20 mozliwej zmiany.

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka
    I bywa, że te +20 lub - 20 jakie oferuje USB Dock nie wystarcza a wtedy jedynie pozostaje serwis. Cały czas zastanawiam się jak to jest, że obiektyw uznawany za wyższą półkę, za wcale nie małe pieniądze ma aż takie i aż tyle problemów z Af? Jakoś jest to dla mnie nie zrozumiałe. Dadzą Ci USB Dock i kalibruj Pan sobie no ale do cholery skoro rząda się aż takich pieniędzy to powinno się dopracować towar? Takim sposobem Sigma strzeli sobie w kolano i to konkretnie.

Jestem Ciekaw jak wypada w połączeniu z Nikonem Nowy Tamron 35mm f/1.4? Czy również ma takie problemy jak Sigma?
    Ostatnio edytowane przez Defendu ; 10-11-2019 o 21:46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Defendu Zobacz posta
    Jakoś jest to dla mnie nie zrozumiałe. Dadzą Ci USB Dock i kalibruj Pan sobie no ale do cholery skoro rząda się aż takich pieniędzy to powinno się dopracować towar? Takim sposobem Sigma strzeli sobie w kolano i to konkretnie.
    Eeee tam, ja kalibrowałem Nikkora 17-55 2.8 za ponad 5k zł, bo od 35mm był beznadziejny i wiele bym dał, żeby mieć możliwość szybkiego zrobienia korekty takim dockiem w domu Dock też służy do aktualizacji softu, co jest kluczowe często.
    Cytat Zamieszczone przez Defendu Zobacz posta
    Jestem Ciekaw jak wypada w połączeniu z Nikonem Nowy Tamron 35mm f/1.4? Czy również ma takie problemy jak Sigma?
    A jakie problemy ma Sigma 35 Art? Moja nie ma żadnych
    Dlaczego musimy coś kalibrować po zakupie? Bardziej zastanawia mnie dlaczego każdy aparat Nikona czy Canona ma inaczej trafiający AF... Sporo Nikonów już miałem, każdego kalibrowałem do wzorca, żeby nie myśleć czy mam dobrą korektę na szkła, czy złą... Chyba ostatnie cyfrowe body Nikona, które nie wymagały wzorcowania to D200 i D80. Później była wolna amerykanka... Na jednym aparacie 0, na drugim +6, na trzecim -2... To mnie dopiero doprowadzało do szału Oczywiście temat jest łatwy do zrobienia, ale czemu nie można tego pilnować w fabryce? A szkła Nikkora też miewają problemy, oj spore. Nawet te Pro za grube tysiące

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Dock też służy do aktualizacji softu, co jest kluczowe często.

A także do konfiguracji AF i OS, ale to bardziej w tele.

Co do "niezawodności" szkieł N to nie wiesz jak jest?
    Jak są problemy ze szkłem niezależnego producenta, to wina szkła. Jak są problemy z Nikkorem, to wina użytkownika.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Jak są problemy ze szkłem niezależnego producenta, to wina szkła. Jak są problemy z Nikkorem, to wina użytkownika.
    Też prawda Dobrze, że są niezależne serwisy, które te "niezawodne" szkła potrafią doprowadzić do porządku w ludzkich kosztach