Close

Strona 40 z 146 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1451

Wątek: Trucks

an
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Nie aż tak jak Ty
    Bo wiesz, ja nie mam śmiałości. Wolę przed drzwiami stać na wycieraczce. Szczególnie gdy za drzwiami syf niemiłosierny.
    Ale nie to istotne. Fajne zdjęcia zrobiłeś w ostatniej podróży i sympatyczny wątek by z tego był tutaj (tzn. nie tutaj u Ligo, ale tutaj w ogóle). Tym bardziej, że więcej niż dwie osoby z chęcią by go przeczytały, a i pewnie w odróżnieniu doceniły.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz81 Zobacz posta
    Zastanawia mnie dlaczego przeprowadzkowe trucki czy te ciągnące flatbedy mają bardzo często zainstalowane te największe sleepery?
    Przede wszystkim inna jest specyfika pracy w takich firmach. Tam się więcej stoi, jak jeździ, i to stoi często przez parę dni w różnych dziwnych miejscach bez dostępu do prysznica, np. przy terenach wystawowych, czy wyścigach, na które zawiozło się sprzęt. Przeprowadzki podobnie, trzeba dokładnie opisać i zapakować każdą rzecz klienta, którą się ładuje, a to trwa. No i są to ładunki lekkie. Najcięższe, jakie przewożą, to 12-15 ton, więc sam ciągnik może ważyć więcej.

Cytat Zamieszczone przez !AGresT Zobacz posta
    Hmm, na zdjęciu widać zawias i klamkę bocznych drzwi...
    Boczne drzwi służą raczej jako wyjście awaryjne, a normalnie wchodzi się wygodnie po stopniach na zbiorniku do przesuwanych drzwi z tyłu kabiny. I to też wynika ze specyfiki pracy, ponieważ kierowca spottera o ile nie musi dotykać naczepy, to musi mieć szybki dostęp do przewodów powietrznych.

Domyślnie

Dzięki Ligo za wyjaśnienie. Interesuje mnie jeszcze jak wygląda odpoczynek kierowców jeżdżących na gabarytach (najcięższe ciągniki z kabinami daycab) oraz pilotów zabezpieczających przejazdy tego typu transportów. W ich samochodach brak leżanek. Czy oni odpoczywają w motelach?
    D7500, N50 1.8, N70-300 AF-P

Domyślnie

Tak, zostawiają gabaryt na parkingu, ładują się do wozu pilota i jadą do motelu.

Swoją drogą dobre jest to, że tu motele są wszędzie, nawet w zapadłej dziurze jakiś się znajdzie. Ja sam korzystam rzadko, przeważnie, jak pauza 34 godziny wypadnie gdzieś w trasie. Lubię sieciówkę Super8, ponieważ prawie zawsze jest dobry standard i nie zdzierają bardzo.

Domyślnie

Ale czasem trafi się inny, jak ten w Lake Point w Utah, przy Salt Lake. Może nie wygląda, ale w środku bardzo ok.

155.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1140018a.jpg
Wyświetleń:	4
Rozmiar:	502,2 KB
ID:	33138

A gdy się odwrócić - truck czuwa.

156.

Nazwa:	P1140027a.jpg
Wyświetleń:	2
Rozmiar:	484,2 KB
ID:	33139

Cytat Zamieszczone przez aryan Zobacz posta
    Fajne zdjęcia zrobiłeś w ostatniej podróży i sympatyczny wątek by z tego był tutaj (tzn. nie tutaj u Ligo, ale tutaj w ogóle). Tym bardziej, że więcej niż dwie osoby z chęcią by go przeczytały
    No właśnie, ja też nie rozumiem. Cz4rnuch ma tyle fajnych zdjęć i się czai...

Domyślnie

Przynajmniej się chłopaki nie męczą śpiąc w normalnych łóżkach a nie tak jak u nas w samochodzie wielkości VW Caddy.
    D7500, N50 1.8, N70-300 AF-P

Domyślnie

155 ma iście amerykański klimat.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz81 Zobacz posta
    Przynajmniej się chłopaki nie męczą śpiąc w normalnych łóżkach a nie tak jak u nas w samochodzie wielkości VW Caddy.
    Ano...
    Ale to bardzo nie w porządku, jeśli firma nie jest w stanie zapewnić socjalnego minimum w takich przypadkach. Przecież śpiąc w osobówce nie ma szans wypocząć przed następnym dniem pracy.

Domyślnie

Pany, spokój mi tu!

Cytat Zamieszczone przez PM.M Zobacz posta
    155 ma iście amerykański klimat.
    A to?

157.

Nazwa:	P1010775a.jpg
Wyświetleń:	15
Rozmiar:	584,3 KB
ID:	33141

Domyślnie

Dziwna ta cysterna na mleko cos. I wcale nie biala.
    Ofc wydedukowalem ze to cysterna na mleko, bo przeciez krowy sa.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Strona 40 z 146 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów