A ja jestem ciekaw, jak wygląda tamtejszy rynek pracy na, jak to polonusi mówią, trokach.
Nasze C+E się liczy, czy trzeba robić od nowa?
Szukaj
A ja jestem ciekaw, jak wygląda tamtejszy rynek pracy na, jak to polonusi mówią, trokach.
Nasze C+E się liczy, czy trzeba robić od nowa?
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
Dzięki.
Kiedy tubylcy też mówią fonetycznie "trok", w żadnym wypadku "trak", bo to znaczy zupełnie coś innego.
Kategoria C+E nie liczy się w żadnym ze stanów, ani też żadne inne prawo jazdy z jakiegokolwiek kraju. Trzeba robić wszystko od początku. Są osobne regulacje w różnych stanach. CDL class A robiłem w Nowym Jorku i wtedy trzeba było posiadać class D na osobówki minimum rok czasu, zaliczyć test teoretyczny z ogólnych przepisów, potem test "Combination Vehicle" i następny "Air Brakes". Po zaliczeniu część praktyczna, czyli pre-trip inspection i jazda zestawem po mieście. Co ciekawe w NY nie zaliczało się placu manewrowego. Po przeprowadzce do Illinois prawo jazdy z NY okazało się nieważne i trzeba było robić wszystko od początku. Tylko tym razem już z placem manewrowym. Ale na przykład w stanie Indiana przy wymiane CDL na lokane wymagają tylko egzaminów z części teoretycznej.
Czyli nie da się przyjechać i "z marszu" zrobić uprawnienia? Potrzebny rok przejściowy?
Pytam, bo przypadkiem dostałem zieloną kartę (prawie była żona wylosowała rodzinną) i się zastanawiam...
Edyta jeszcze pyta - jak mam uprawnienia w którymś stanie, to jeździć mogę po całych US, tylko rozliczam się/zatrudniony jestem w tym konkretnym?
Ostatnio edytowane przez !AGresT ; 15-09-2019 o 01:00
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
Napisałem, jak to wygląda z autopsji. Tyle, że ona była dobrych 15 lat temu, a dzisiaj może być trochę inaczej. Ale co stan to obyczaj i trzeba się wgryźć w aktualne przepisy.
Tak, jeśli masz uprawnienia, na Hazmat i cysterny też, to są one respektowane w każdym stanie, Kanadzie, oraz Meksyku.
A roboty jest dużo.
- - - - kolejny post - - - - - -
Jak konkrety, pisz na priv.
Chyba za duzo filmow sie naogladalem. Moje wyobrazenie "zaplecza" bylo troche inne... bardziej romantyczne i filmowe. Jakas stara stacja benzynowa z 99 letnim staruszkiem nalewajacym paliwoStary bar przydrozny z muzyka country i stekiem wiekszym od talerza i ciaglymi dolewkami kawy z taniego ekspresu.
Jak sie okazuje proza zycia jest zupelnie inna. Bardziej smutna.
Jednak dziekuje za Twoja chec pokazania zaplecza... ja pozostane przy moich nierealnych wyobrazeniach
Pieknie tam jest. Czy zdarzaja sie osuwiska skalne ?
Jakby miał sprzedać albo do kościoła jechał.
Fajna relacja, śledzę z zainteresowaniem
Z5 + 24-200S + 105S
D500 + D7200 + S17-50/2.8 + S50-100/1.8 + AF-P 70-300 + N200-500
To ja raz jeszcze ciekawością się wykażę i zapytam: taki truck to ile pojedzie max?![]()
Zależy od mocy silnika, przełożeń na dyfrze, masy rzeczywistej.
W praktyce, jeśli nie nie ma blokady na kompie, spokojnie poleci 100 mph, czyli 160 km/h. W zachodnich stanach, gdzie jest luz na drogach i limit 80 mph wszyscy jeżdżą z prędkością przelotową 130-140 km/h.
Skontaktuj się z nami