24 bardzo mi sie podoba.
Niektore z tych samochodow to takie domy na kolkach. W sumie to kierowca ma blisko do pracy![]()
Szukaj
24 bardzo mi sie podoba.
Niektore z tych samochodow to takie domy na kolkach. W sumie to kierowca ma blisko do pracy![]()
27 z tymi barwami zachodzacego slonca i z tym kadrem...to jak z folderu reklamowego ciezarowek i amerykanskiego stylu zycia (tego filmowego ofc).
Wierny truck (lub motocykl) i droga przez prerie w strone zachodzacego slonca.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
To są zatoki, gdzie można na chwilę w miarę bezpiecznie zatrzymać się, przeważnie z limitem 2-godzinnym.
Natomiast Greyhound nie zatrzymuje się w szczerym polu, tylko zjeżdża do miasteczka, albo czasem ma swoje zatoczki, ale też po zjeździe z autostrady.
- - - - kolejny post - - - - - -
Ale co to za droga bez winkielków?![]()
Ponoc czasy kiedy za kilka dolarow mozna bylo przejechac Ameryke autobusem Greyhound juz minely. Jednak to dopiero musiala byc przygoda.
Ja wielkim milosnikiem ciezarowek nie jestem. Jednak widoki ktore tutaj pokazujesz hipnotyzuja. Ten bezkres otwartej przestrzeni... niesamowite drogi. Az by sie chcialo jechac i jechac bez konca.
Pewnego dnia sie tam wybiore na dluzszy pobyt turystyczny. Mam znajomych ktorzy odbyli takie dluzsze (miesiac albo wiecej) wycieczki objazdowe i bardzo ale to bardzo sobie to chwalili. Chyba na chwile obecna jest to moje najwieksze marzenie turystyczne.
Tak dla kontrastu w temacie wyjazdow turystycznych... nie potrafie ogarnac w mojej glowie jak mozna jechac na wakacje do Egiptu i spedzic cale 2 tygodnie w hotelu. No niby to rozumiem... bo tanio bylo. Jednak wciaz pojac nie moge.![]()
Greyhound przestał być alternatywą na wielogodzinne podróże, od kiedy spadły ceny biletów lotniczych do poziomu akceptowalnego dla przeciętnego zjadacza bułki z kotletem. Dzisiaj bilety na autobus są niewiele tańsze od tych na pociąg, a nie mówimy tu o podróżach trwających 2-3 godziny, tylko 20-30 godzin, jak nie więcej, więc komfort podróżowania jednak się różni. Z kolei bilety kolejowe są niewiele tańsze od biletów na samolot, więc wybór jest prosty.
Co do zwiedzania, to naprawdę zachęcam, bo jest bardzo wiele miejsc z niepowtarzalnymi widokami.
Tutaj południowy kraniec Salt Lake w Utah. Latem warstwa wody wysycha i na podłożu zostaje czysta sól.
31.
![]()
No wlasnie pociagi... to tez jest legenda. Samolot jest wzglednie tani i szybki ale z drugiej strony nudny. Wynajety samochod to chyba najlepsza alternatywa na taka wyprawe. Przynajmniej takie mam info od znajomych ktorzy byli juz po kilka razy. Nikt raczej nie bedzie sie rzucal zeby jechac od oceanu do oceanu. Raczej 2 lub 3 wybrane sasiednie stany.
Widze ze skupiasz sie na drodze i ciezarowkach... a czy jest szansa zeby zobaczyc wiecej zaplecza. W sensie knajpy, motele, jedzenie. Cos co pokaze wiecej informacji o tym jak wyglada zycie w drodze.
Skontaktuj się z nami