Szukaj
Ale ja bym spokojnie podchodził do kwestii odchudzania wagi zestawu bo albo rezygnujemy z konkretnych obiektywów albo bierzemy lżejszy zamiennik, czasami stosujemy kompromis czyli kosztem jakości mamy taniej/lżej itp ale zestaw 1:1 nie zmieni sie nagle dlatego że aparat nie ma komory lustra, nie popadajmy w skrajności bo przy zachowaniu podobnej jakości to jest mała waga na minus, zobaczymy też ile będzie ważył wyższy model Zetki, taki skierowany do zawodowców.
Sam często poruszam kwestie że ludzi w pogoni za króliczkiem wpakowali się często w drogi ciężki zestaw i potem zniechęceni sięgają po fona w kieszeni, a zestaw leży w bagażniku, szafie, hotelu itp.
Kompletnie nie ionteresuje mnie kwestia zawodowego zastosowania bo to inna bajka i też można sporo dyskutować czy przesiadka z wyższego modelu lustrzanki na niższy bezlustra to faktycznie jest spowodowane tym że jest lepiej czy jednak do tej pory nie wykorzystywało się możliwości poprzednika.
2 razy nieNo ok, dlatego nie korzystasz z tego. Cos za cos- albo chcesz lekko i zgrywasz na coś mniejszego albo targasz laptopaTrzecie wyjście, mam 3 karty SD 128 GB plus jakieś mniejsze i mnie to wystarcza na parę tysięcy zdjęć z wyjazdu
Kosztowały kilka stów. W d500 odwracam na wyjazdach rolę gniazd, backup (jpeg) idzie na XQD. Zaleta 2 gniazd
.
Laptopa zwykle nie zabieram z wielu powodów, głównie to chcę od niego odpocząć![]()
Wspomnianą 120GB powinna wystarczyć na około 1000 zdj. Autor musi sobie odpowiedzieć czy tyle zrobi na tym wyjeździe.
Tylko inaczej nosi się 5kg które jest na Tobie "zawsze" i przybywało latami czy miesiącami, a inaczej jak przybywa w sekundę, w dodatku tylko na ramieniu czy plecach. No i co z tymi którzy już nie mają czego z siebie gubić?
8kg podręcznego to dosyć dużo nawet jak na lustrzankę i obiektywy. Latam LOTem i nie miałem z tym problemu nigdy, dodatkowo aparat z jednym obiektywem miałem w osobnym bagażu niż podręczny i też było ok.
Skontaktuj się z nami