Z pewnością narażę się niejednemu z was, ale napiszę co o Twoim zdjęciu myślę. Pokazując owe zdjęcie liczyłeś w głównej mierze na kontrowersje i osiągnąłeś swój cel. Osobiście nie jestem pozytywnie nastawiony na uwiecznianie osób z marginesu życia społecznego, chociażby z tego względu, że w życiu różnie bywa i każdy z nas może tak nisko upaść. Dzisiaj ty drwisz i śmiejesz się z kogoś, a jutro z Ciebie. Ale z uwagi na to, że umieściłeś to zdjęcie w kategorii "Ludzie - fotografia uliczna, reportaż" pozwolę sobie zabrać głos. Zdjęcie- zwykłe pstryknięcie, stąd pewnie nikt nie wypowiedział się oceniając Twoją "pracę" od strony technicznej. Zresztą jak powyżej wskazałem umieszczając je w ogóle na to nie liczyłeś. W Twojej galerii widzę sporo ciekawych prac, którymi mógłbyś pochwalić się na forum, ale cóż, każdy z nas jest inny i ma odmienne cele. Dodam, że uwiecznienie takiej osoby w kadrze nie oburzyłoby mnie tak bardzo jakby nie fakt, że oglądnąłem zbliżenie prawej części jej głowy, co przekonało mnie do tego, że oprócz tego, jak to ująłeś "była w letnim błogostanie" coś jej się stało. I tu stawiam pytanie- czy zainteresowałeś się chociaż tym i jakoś jej pomogłeś, czy jedynie zrobiłeś zdjęcie i odszedłeś z uśmiechem wraz z tą myślą, że będziesz mógł na forum pochwalić się swoją pracą osiągając postawiony cel? Jeżeli jestem w błędzie to mnie popraw, a jak wybrałeś numer 112 czy też 999- przecież to nic nie kosztuje- zwracam honor, co nie zmienia faktu, że jak na reportaż, to zbyt mało, a los tych ludzi można przedstawić w interesujący sposób nie oczekując drwin i uśmiechów wzbudzając jednocześnie kontrowersje, tylko zrozumienie przedstawiając jednocześnie problem społeczny. T_P_
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami