A ja myślę, że... ludzie trochę niepotrzebnie zatruwają sobie życie. Mam hobby, hobby niezbyt przyjazne dla kieszeni - trzeba pozbyć się myśli "czy na pewno dobrze robię". Trzeba zerknąć na parametry, przykładowe zdjęcia itp., następnie iść do sklepu i kupić. Tyle. Te wszystkie dylematy zostały rozebrane już na forach na milion sposobów. Pozostały takie sprawy jak - odczucia własne, preferencje, potrzeby. Tego nikt za drugą osobę nie opisze i nie da jednoznacznej wskazówki. Nie wiem, może to zbyt duże uproszczenie ale trudno trafić na temat, w którym wszyscy poklepią autora po ramieniu i powiedzą - "świetny wybór stary". Przecież mamy tutaj kolegów, których trudno nie traktować jako autorytety. Widać co robią, co piszą, jak piszą. I jeśli ktoś po raz n-ty mówi, że FX lepszy w tym i tym, że D500 lepszy AF, że tu plusem jest to ale tam z kolei przyda się to, mało tego - on miał ten sprzęt w użytkowaniu to czego trzeba więcej? Czasem tak już jest, że pisane opinie nie idą pod rękę z naszymi oczekiwaniami i tylko nasilają dylematy kupujących. Sorry za ten wywód - to moje odczuciaMoim zdaniem nie warto się zadręczać. Mam ochotę na coś , jest piniondz - kupuję, robię foty, cieszę się. Ciekawe ilu z kupujących i siedzących wcześniej z linijką nad wykresami mówi po zrobieniu pierwszych zdjęć: "ooo, faktycznie, na f8 rzeczywiście te MTF-y robią wrażenie".
P.S. Nie jestem w temacie FX ale ja bym szukał przeskoku większego niż z 610 na 750.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami