Ja jeszcze ściągam przez puszkęnie mogę się zdecydować który kupić
Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Szukaj
Wiele osób chwali sobie czytniki z Aliexpress za 15$.
Ja używam Sony, który czyta XQD i SD, ale wybrałem go ze względów estetycznych i kupowałem tam, gdzie jest sporo tańszy niz u nas.
Tak więc wydaje mi się, że wybór czytnika nie ma dużego znaczenia. Lexar wydaje się rozsądnym wyborem.
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
Dzięki wielkie![]()
Też używam Lexara. Próbowałem z tym podwójnym czytnikiem od Sony (XQD+SD), ale okazało się, że mam za stary komputer i laptop, do tego Win7 - coś nie grało ze sterownikami i czytnik nie zachowywał się stabilnie (czasami w ogóle nie odpalał, czasami się wieszał).
FOTO-ZABAWKI SPRZEDANE.
Bo trzeba działającego poprawnie USB3, najlepiej podpinać w płytę, nie w obudowę bo często kable wyprowadzają wadliwie działające USB3.
Zamówiłem tego Lexar-a, dziękuję wszystkim
Z chińskimi noname czytnikami jest tylko jeden spory problem, czasami zdarza się że usmażą nośnik, tak się im przytrafiało od zawsze czy to były CF czy SD, więc dlaczego nie miały by tak robić z XQD![]()
Tak, problem jest dość spory biorąc pod uwagę, że wyrażony jest on jak to zwykle bywa w formie legendy - "wprawdzie nie słyszałem ale dlaczego miałoby się nie wydarzyć ...". Ale jeśli na noname Chińczyk naklei jakąś fajną nazwę i pośle to do Europe dopisując jedno zero do ceny to śpimy spokojnie.
P. S. Nie jestem jakimś fanatykiem Chińszczyzny ale mam alergię na tego typu paranoje.
Ja miałem jakieś zwarcie w czytniku i zjarało mi kartę CF, drugi taki sam czytnik mam w szufladzie i czasami używam bo w nikonie nie mam normalnie działającego wifi.
Czemu nie używacie bezprzewodowego zrzucania materiału do komputera/laptopa, ja karty w sony nigdy nie wyciągałem jeszcze.
Skontaktuj się z nami